10/02/2020 10/02/2020 Στη Βέρνη μετέβη ο Μητροπολίτης Ελβετίας κ.Μάξιμος προκειμένου να αποχαιρετήσει την απερχόμενη Πρέσβη της Ελλάδος στην Ελβετία, Χαρά Σκολαρίκου. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσέτσης, ο εκ των κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Φανούριος Θολιώτης και ο Εφημέριος του Ι. Ναού του Αγίου Δημητρίου Ζυρίχης, Πρωτοπρεσβύτερος καθηγητής δρα...
10 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:08
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2020 - 12:59

Ο Μητρ. Ελβετίας αποχαιρετά την Ελληνίδα Πρέσβη

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Ελβετίας αποχαιρετά την Ελληνίδα Πρέσβη

Στη Βέρνη μετέβη ο Μητροπολίτης Ελβετίας κ.Μάξιμος προκειμένου να αποχαιρετήσει την απερχόμενη Πρέσβη της Ελλάδος στην Ελβετία, Χαρά Σκολαρίκου.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσέτσης, ο εκ των κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Φανούριος Θολιώτης και ο Εφημέριος του Ι. Ναού του Αγίου Δημητρίου Ζυρίχης, Πρωτοπρεσβύτερος καθηγητής δρα Στέφανος Αθανασίου.

Ο Μητροπολίης Ελβετίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην κυρία Σκολαρίκου για την πολυμερή και πολύτροπη συμπαράστασή της στο ποιμαντικό έργο της Ι. Μητροπόλεως και των κατεσπαρμένων ανά την ελβετική επικράτεια Ενοριών της, όπως και για το ενδιαφέρον της όσον αφορά στην λειτουργία και την διορθόδοξη αποστολή του εν Σαμπεζύ Γενεύης Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η κυρία Πρέσβης, αποκρινόμενη στον χαιρετισμό του Μητροπολίτου Ελβετίας, εξεδήλωσε την χαρά και την την ικανοποίηση της για την αγαστή συνεργασία που υπήρξε πάντοτε μεταξύ Πρεσβείας και Μητροπόλεως όσον αφορά στην εξυπηρέτηση και διακονία των Ελλήνων που κατοικοεδρεύουν στην φιλόξενη ελβετική γη. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί με νοσταλγία στις μέρες που είχε διατελέσει Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Σμύρνη, μέρες που συνέβαλαν μεγάλως στο να γνωρίσει εκ του σύνεγγυς το μαρτυρικό Φανάρι και τον Πατριάρχη του Γένους, Βαρθολομαίο τον Α΄.

Έπειτα από την εθιμοτυπική μεν, αλλά στην ουσία εγκάρδια φιλική αυτή συνάντηση, η κυρία Πρέσβυς παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου αγίου Ελβετίας και των συνοδών του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων