11/12/2022 13/12/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας κ. Αρσένιος εκπροσώπησε την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στην Διημερίδα του 24ου Διαλόγου με τις Εκκλησίες και τα θρησκευτικά ιδρύματα που οργάνωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος στη Βιέννη την 9η και 10η Δεκεμβρίου 2022, υπό τον τίτλο: «Η Θρησκεία και το μέλλον της...
11 Δεκεμβρίου, 2022 - 18:01
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2022 - 1:14

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας στη Διημερίδα του 24ου Διαλόγου με τις Εκκλησίες και τα θρησκευτικά Ιδρύματα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αυστρίας στη Διημερίδα του 24ου Διαλόγου με τις Εκκλησίες και τα θρησκευτικά Ιδρύματα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας κ. Αρσένιος εκπροσώπησε την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στην Διημερίδα του 24ου Διαλόγου με τις Εκκλησίες και τα θρησκευτικά ιδρύματα που οργάνωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος στη Βιέννη την 9η και 10η Δεκεμβρίου 2022, υπό τον τίτλο: «Η Θρησκεία και το μέλλον της Ευρώπης: Απάντηση των Εκκλησιών και των θρησκευτικών κοινοτήτων στον πόλεμο και στις συγκρούσεις – η συμβολή τους στη διαμόρφωση της Ευρωπαικής Ενώσεως».

Ο Σεβασμιώτατος εισηγήθηκε το θέμα: «Η συμβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Διάλογο και στην ειρήνη» με ιδιαίτερη έμφαση στην επιδίωξη καταλλαγής μεταξύ των Ορθοδόξων με την αναγνώριση της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Συμμετείχε επίσης σε συζήτηση μαζί με τον Δρ Jørgen Skov Sørensen Γενικό Γραμματέα της Διασκέψεως των Ευρωπαικών Εκκλησιών (CEC/Βρυξέλλες), τον Rabbi Lévi MATUSOF, Διευθυντή του Γραφείου Ευρωπαικών Εβραικών Δημοσίων Σχέσεων και εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Εβραικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας στην ΕΕ (Βρυξέλλες) και τον Καθηγητή Antoine ARJAKOVSKY, Ιστορικό, Συνδιευθυντή του Τμήματος πολιτικοθρησκευτικών ερευνών του Collège des Bernardins (Παρίσι) και απήντησε σε ερωτήσεις του ακροατηρίου σχετικές με το θέμα του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων