22/12/2022 22/12/2022 Με έκτακτη ανακοίνωσή της, η Ιερά Μητρόπολη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας πληροφορεί ότι οι εγκαταστάσεις του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Γκέτεμποργκ, χθες το απόγευμα υπέστησαν ζημίες και πλημμύρισαν εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων, που έπληξαν την περιοχή. Η Ιερά Μητρόπολη ενημέρωσε πάραυτα την ασφαλιστική εταιρεία και την αρμόδια εταιρεία, συνεργείο της οποίας μετέβη εντός ολίγου στο...
22 Δεκεμβρίου, 2022 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2022 - 18:19

Πλημμύρισαν οι εγκαταστάσεις του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Γκέτεμποργκ

Διαδώστε:
Πλημμύρισαν οι εγκαταστάσεις του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Γκέτεμποργκ

Με έκτακτη ανακοίνωσή της, η Ιερά Μητρόπολη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας πληροφορεί ότι οι εγκαταστάσεις του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Γκέτεμποργκ, χθες το απόγευμα υπέστησαν ζημίες και πλημμύρισαν εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων, που έπληξαν την περιοχή.

Η Ιερά Μητρόπολη ενημέρωσε πάραυτα την ασφαλιστική εταιρεία και την αρμόδια εταιρεία, συνεργείο της οποίας μετέβη εντός ολίγου στο ναό, από όπου απομάκρυναν τα όμβρια ύδατα και τοποθέτησαν αφυγραντήρες.

Μετά τη διαπίστωση της ζημίας, ο εμπειρογνώμων εκπρόσωπος της εταιρείας ενημέρωσε προσωπικώς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα, ότι μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών, ο ναός θα είναι εκτός λειτουργίας, γι᾽ αυτό και δεν θα είναι προσβάσιμος στους πιστούς.

Κατόπιν τούτων, ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο της Συροϊακωβιτικής Κοινότητος Σουηδίας κ. Benjamin, τον ενημέρωσε για τα γενόμενα και τον παρακάλεσε, να του παραχωρήσει το ναό της Συροϊακωβιτικής Κοινότητος Γκέτεμποργκ, για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, που έχει ήδη προγραμματισθεί για την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Benjamin ανταποκρίθηκε θετικώς στο αίτημα του Ποιμενάρχη.

Επομένως, το Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2022, η προγραμματισμένη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στο ναό του Αγίου Ιωάννου της Συροϊκωβιτικής Κοινότητος (S:t Juhannes Syrisk kyrkan), στην διεύθυνση Blässebogärdet 2 , 424 33 Angered/Hjälbo.

https://maps.app.goo.gl/GArqjsh47QyypdN28

Την Θεία Λειτουργία θα τελέσει ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Αλέξανδρος Λουκάτος, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα. (Όρθρος: 9:00 π.μ., Θεία Λειτουργία: 10 π.μ.)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων