Οικουμενικό Πατριαρχείο
09 Νοεμβρίου, 2018

Φανάρι: Αναμένουμε επίσημη ενημέρωση για τη συμφωνία

Διαδώστε:

Επίσημη ενημέρωση σχετικά με την συμφωνία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναμένει το Οικουμενικό Πατριαρχείο προκειμένου να τοποθετηθεί επί του θέματος, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Φαναρίου κ. Νίκος Παπαχρήστου, με δηλώσεις του στο Ρ/Σ Παραπολιτικά.

Ο κ. Παπαχρήστου επεσήμανε ότι το οικουμενικό Πρακτορείο παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και μόλις ενημερωθεί επισήμως ο Παναγιώτατος θα θέσει το θέμα στην Αγία και ιερά Σύνοδο, η οποία και θα λάβει θέση επί του θέματος: “Υπάρχει πάντοτε επικοινωνία και συνεργασία, και η ελληνική πολιτεία πάντοτε βρίσκεται σε συνεργασία και επικοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τα θέματα που το αφορούν και αυτή η συνεργασία και η επικοινωνία είμαστε βέβαιοι ότι  θα συνεχιστεί” υποστήριξε.

Ερωτηθείς αν έχει προγραμματιστεί η ενημέρωση του Οικουμενικού Πατριάρχη από την ελληνική πολιτεία ή την ελληνική εκκλησία ο κ. Παπαχρήστου σχολίασε ότι επί του παρόντος δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο.

Αναφερόμενος στο θέμα της ουκρανικής αυτοκεφαλίας είπε ότι είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη: “Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανταποκρίθηκε στο αίτημα που υποβλήθηκε από την Ουκρανία για να χορηγηθεί το καθεστώς αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Εκκλησία” σχολίασε.

Διαδώστε: