17/05/2023 17/05/2023 Οι εκδηλώσεις για την αποφοίτηση του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης έχουν προγραμματισθεί να γίνουν το Σάββατο 20 Μαΐου. Την Παρασκευή 19 Μαΐου το εσπέρας θα τελεστεί Εσπερινός στο παρεκκλήσιο της Σχολής χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, ενώ το Σάββατο Ορθρος και Θεία Λειτουργία στην οποία θα  προστεί ο Αρχιεπίσκοπος με...
17 Μαΐου, 2023 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2023 - 19:53

Αποφοίτηση του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης

Διαδώστε:
Αποφοίτηση του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης

Οι εκδηλώσεις για την αποφοίτηση του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης έχουν προγραμματισθεί να γίνουν το Σάββατο 20 Μαΐου.

Την Παρασκευή 19 Μαΐου το εσπέρας θα τελεστεί Εσπερινός στο παρεκκλήσιο της Σχολής χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, ενώ το Σάββατο Ορθρος και Θεία Λειτουργία στην οποία θα  προστεί ο Αρχιεπίσκοπος με συλλειτουργούς και άλλους ιεράρχες και ιερείς.

Η τελετή της 81ης αποφοίτησης της Σχολής θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 11 η ώρα στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, ενώ μέχρι τώρα γινόταν επί πολλές δεκαετίες στο Γυμναστήριο της Σχολής, γνωστό ως Pappas Auditorium.

Σύμφωνα με σημείωμα προς τον «Εθνικό Κήρυκα» του απερχόμενου προέδρου του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής Γεωργίου Καντώνη φέτος «θα αποφοιτήσουν από αμφότερα τα σχολεία ήτοι Ελληνικό Κολέγιο και Θεολογική Σχολή 35 και πλέον φέτος». Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Καντώνη «πέρυσι την αποφοίτηση παρακολούθησαν 120 άτομα».

Αναφορικά με την αλλαγή του χώρου της εκδήλωσης από το Γυμναστήριο της Σχολής στο Μαλιώτειο Κέντρο, ο κ. Καντώνης σημείωσε ότι «το Μαλιώτειο Κέντρο έχει σύστημα κλιματισμού σε αντίθεση με το Γυμναστήριο που δεν έχει και πέρυσι έγινε προσπάθεια χρήσης μεγάλων ανεμιστήρων λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και της υγρασίας. Επίσης, έχει εγκατασταθεί καινούργιο οπτικοακουστικό σύστημα στο Μαλιώτειο».

Αναφέρεται «στα άνετα καθίσματα του Μαλιωτείου Κέντρου στο αμφιθέατρό του σε αντίθεση με τις ανακλινόμενες καρέκλες» που χρησιμοποιούντο στο Γυμναστήριο.

Ακόμη και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις και συνεδριάσεις όπως του Συνδέσμου των Αποφοίτων, της Εφορείας και άλλες θα γίνουν επίσης στο Μαλιώτειο.

Εχει προγραμματιστεί να τιμηθούν ο Τσαρλς Κότρος από την «Ηγεσία των 100» και ο συνταξιούχος καθηγητής του Κανονικού Δικαίου Ηλίας Πατσαβός.

Το βράδυ της Τετάρτης 17 Μαΐου έγινε το καθιερωμένο ετήσιο δείπνο των αποφοιτούντων τάξεων, των αποφοίτων και των οικογενειών τους, το οποίο διοργανώθηκε από το Γραφείο του Προέδρου στο Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Σχολή στη διεύθυνση 162 Goddard Avenue, Brookline.

Το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου θα γίνει περίπατος γύρω από τη λίμνη Jamaica Pond, η οποία βρίσκεται δίπλα στη Σχολή, ενώ το εσπέρας από τις 6 μέχρι τις 8 δεξίωση οίνων και τυριών στο Μαλιώτειο Κέντρο.

Την Παρασκευή 19 Μαΐου θα γίνει επίσκεψη στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης και περιήγηση στην πτέρυγα των Γκαλερί των Ελληνικών Αρχαιοτήτων την οποία ίδρυσε ο Γεώργιος Μπεχράκης.

Πηγή: «Εθνικός Κήρυκας»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων