13/10/2020 13/10/2020 Τη σύσταση δύο Επιτροπών για τη σύνταξη του νέου συντάγματος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, μετά την κατάργηση του ισχύοντος, αποφάσισε σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη η  Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής μετά από πρόσκληση του Αρχιεπ. Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου. Η πρώτη επιτροπή θα είναι ευρεία και  θα αποτελείται από αντιπροσώπους της Ι. Επαρχιακής Συνόδου, του κλήρου και του...
13 Οκτωβρίου, 2020 - 9:03
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2020 - 19:43

Αρχιεπ. Αμερικής: Οι αποφάσεις για το νέο σύνταγμα

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αμερικής: Οι αποφάσεις για το νέο σύνταγμα

Τη σύσταση δύο Επιτροπών για τη σύνταξη του νέου συντάγματος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, μετά την κατάργηση του ισχύοντος, αποφάσισε σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη η  Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής μετά από πρόσκληση του Αρχιεπ. Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.

Η πρώτη επιτροπή θα είναι ευρεία και  θα αποτελείται από αντιπροσώπους της Ι. Επαρχιακής Συνόδου, του κλήρου και του λαϊκού στοιχείου, και η δεύτερη θα συμμετάσχει στη Μικτή Επιτροπή που θα συστήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η Ι.Επ. Σύνοδος ενέκρινε επίσης το περιεχόμενο του ανακοινωθέντος της Ι. Αρχιεπισκοπής αναφορικά με την λειτουργία όλων των διοικητικών σωμάτων μέχρι να ψηφιστεί και να εγκριθεί από το Οικ. Πατριαρχείο Πατριαρχείο το νέο Σύνταγμα, δηλαδή τη λειτουργία της Ι. Επαρχιακής Συνόδου, του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως και των αντίστοιχων δομών των Ι. Μητροπόλεων.

Αποφάσισαν επίσης τη διασφάλιση “αξιοπρεπούς διαβιώσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Σάρδεων κ. Ευαγγέλου, υπηρετήσαντος την Ι. Αρχιεπισκοπή Αμερικής επί σειρά δεκαετιών, κατά τρόπον αρμόζοντα στο αρχιερατικό του αξιώμα και στην παράδοση της εκκλησίας μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστολή του Αρχιεπ. Αμερικής στους κληρικούς της Νέας Ιερσέης

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνήλθε χθες, 12 Οκτωβρίου 2020, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής μετά από πρόσκληση του Σεβ. κ. Ελπιδοφόρου σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη, για να θεωρήσει τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τη ζωή της Εκκλησίας

Μεταξύ των ληφθεισών αποφάσεων είναι:

α) η έκφραση της ευγνωμοσύνης προς την Α. Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο και στην περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο για τη παρασχεθείσα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής δυνατότητα συντάξεως νέου Συντάγματος, με τη συνεργασία της Ιεραρχίας, του κλήρου και του λαού, εν όψει της συμπληρώσεως το έτος 2022 της πρώτης εκατονταετίας του βίου της. Για το σκοπό αυτό, θα συσταθούν δύο Επιτροπές: 1. Μία ευρυτέρα στην Αμερική από αντιπροσώπους της Ι. Επαρχιακής Συνόδου, του κλήρου και του λαϊκού στοιχείου, και 2. Μία άλλη, της οποίας η αποστολή θα είναι να συμμετάσχει στη Μικτή Επιτροπή που θα συστήσει η Μητέρα μας Εκκλησία, και να μεταφέρει το πνεύμα και τις ιδέες της πρώτης.

β) η επιβεβαίωση του περιεχομένου του ανακοινωθέντος της Ι. Αρχιεπισκοπής περί της ισχύος και της λειτουργίας όλων των διοικητικών αυτής σωμάτων μέχρι της ψηφίσεως και εκδόσεως από το Πατριαρχείο του νέου Συντάγματος: της Ι. Επαρχιακής Συνόδου, του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως και των αντίστοιχων δομών των Ι. Μητροπόλεων.

γ) η αφιέρωση προσεχών συνεδριάσεων του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου στο όραμα της συντάξεως ενός νέου Συντάγματος.

δ) η διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβιώσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Σάρδεων κ. Ευαγγέλου, υπηρετήσαντος την Ι. Αρχιεπισκοπή Αμερικής επί σειρά δεκαετιών, κατά τρόπον αρμόζοντα στο αρχιερατικό του αξίωμα και στην παράδοση της εκκλησίας μας.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε α) τη σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Εθνικού Συμβουλίου της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος, β) τον διορισμό του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Κωνσταντίνου Μώραλη ως Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιερσέης, ως και τον διορισμό Μητροπολιτικού Συμβουλίου της ιδίας Μητροπόλεως, γ) τις ημερομηνίες των εις αρχιερέα χειροτονιών των Θεοφιλ. εψηφισμένων Επισκόπων Αμάστριδος κ. Σπυρίδωνος (Καιζίου) την 14ην Νοεμβρίου, Εξαμιλίου κ. Τιμοθέου (Μπακάκου) την 5η Δεκεμβρίου, και Φωκαίας κ. Ιωάννου (Κωνσταντίνου) την 19η Δεκεμβρίου ε. έ.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων