26/09/2023 26/09/2023 Με την τέλεση Αρχιερατικού συλλείτουργου κορυφώθηκαν την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση της Εκαντοετηρίδας του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.  Στη Θεία Λειτουργία όπου έλαβαν μέρος αρκετοί πιστοί προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος,...
26 Σεπτεμβρίου, 2023 - 11:51
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2023 - 12:10

Αρχιερατικό συλλείτουργο για την Εκατονταετηρίδα του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος Σάρλοτ

Διαδώστε:
Αρχιερατικό συλλείτουργο για την Εκατονταετηρίδα του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος Σάρλοτ

Με την τέλεση Αρχιερατικού συλλείτουργου κορυφώθηκαν την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση της Εκαντοετηρίδας του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. 

Στη Θεία Λειτουργία όπου έλαβαν μέρος αρκετοί πιστοί προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος, Ξάνθου κ. Δημήτριος και Νύσσης κ. Γρηγόριος. 

“Εκατό χρόνια ευλογίες! Μέσα από όλες τις ζωές που πέρασαν από αυτές τις ιερές θύρες. Οι Διάκονοι φωνάζουν: Τὰς Θύρας! Τὰς Θύρας! Και το μυαλό και η καρδιά μου στρέφονται σε όλες τις Λειτουργίες, τις Βαπτίσεις, τους Γάμους, και όλες τις προσευχητικές, λατρευτικές στιγμές αυτής της ευλογημένης κοινότητας στο Σάρλοτ”, είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής Α’ Λουκά ενώ ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε: “με τις πράξεις, τα λόγια και τις προθέσεις σας, τραβήξτε και άλλους στα δίχτυα της αγάπης σας και στην ασφάλεια του ένδοξου πλοίου σας εδώ στο Σάρλοτ, που δεν είναι άλλη από την κιβωτό της σωτηρίας, τη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Ορθόδοξη Εκκλησία μας’.

Στο τέλος της  Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Ιωνάθαν Ρεσμίνι.

Δείτε επίσης: 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στη Σαρλότ για την Εκατονταετηρίδα του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας

100 χρόνια καθεδρικός ναός Αγίας Τριάδας – To αποτύπωμα της Ελληνικής Κοινότητας Σαρλότ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων