10/09/2019 10/09/2019 Δεκάδες πιστοί συρρέουν από την περασμένη Κυριακή στον πολύπαθο Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Σικάγο προκειμένου να δουν από κοντά την εικόνα της Θεοτόκου που “δακρύζει”. Τα τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας άρχισε να δακρύζει την περασμένη Κυριακή, και μιλούν για θαύμα καθώς η εκκλησία αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα και...
10 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2019 - 11:52

“Δάκρυσε” η Παναγία στην Αγία Τριάδα του Σικάγου (βίντεο)

Διαδώστε:
“Δάκρυσε” η Παναγία στην Αγία Τριάδα του Σικάγου (βίντεο)

Δεκάδες πιστοί συρρέουν από την περασμένη Κυριακή στον πολύπαθο Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Σικάγο προκειμένου να δουν από κοντά την εικόνα της Θεοτόκου που “δακρύζει”.

Τα τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας άρχισε να δακρύζει την περασμένη Κυριακή, και μιλούν για θαύμα καθώς η εκκλησία αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα και απειλείται με πλειστηριασμό.

“Πιστεύω ότι είναι ένα σημάδι ότι η χριστιανική κοινότητά μας έχει προστασία” δηλώνει στους Chicago Sun Times η Elena Susan.

Μέλη της ενορίας με δηλώσεις τους στο δίκτυο NBC 5 δηλώνουν ότι έχουν ακούσει για εικόνες που δακρύζουν αλλά είναι η πρώτη φορά που είδαν μία από κοντά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα είναι προγραμματισμένο το ραντεβού με το ομοσπονδιακό πτωχευτικό δικαστήριο που καλείται να αποφασίσει το μέλλον του ναού.

Ο Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ είχε δηλώσει στα μέσα του ότι «η λύση έχει να κάνει με χρήματα, η ενορία χρωστάει αυτή τη στιγμή περίπου 8 εκατ. δολάρια και αφού δεν τα έχει, κήρυξε πτώχευση και η τράπεζα προχωρεί με τον πλειστηριασμό”

Ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ επισήμανε ότι νιώθει πολύ άσχημα, διότι κλείνει ένας ναός και πληρώνονται αμαρτίες και λάθη και ότι καταλαβαίνει τους ανθρώπους που αντιδρούν δικαίως, ακόμη και αν δεν ξέρουν τι συμβαίνει ακριβώς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων