23/05/2020 24/05/2020 Δήλωση στήριξης προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολής του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης, κ. Ευάγγελος, μετά το σάλο που προκάλεσαν τα κακόβουλα δημοσιεύματα για σύνδεση του Παναγιωτάτου με την οργάνωση ΦΕΤΟ. Η δήλωση αναφέρει τα εξής: «Πρόσφατα υπήρξε ένα ενοχλητικό άρθρο στον τουρκικό Τύπο, που ισχυρίστηκε ως...
23 Μαΐου, 2020 - 15:43
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2020 - 11:24

Δήλωση στήριξης του Μητρ. Νέας Ιερσέης στον Οικ. Πατριάρχη

Διαδώστε:
Δήλωση στήριξης του Μητρ. Νέας Ιερσέης στον Οικ. Πατριάρχη

Δήλωση στήριξης προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολής του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης, κ. Ευάγγελος, μετά το σάλο που προκάλεσαν τα κακόβουλα δημοσιεύματα για σύνδεση του Παναγιωτάτου με την οργάνωση ΦΕΤΟ.

Η δήλωση αναφέρει τα εξής:

«Πρόσφατα υπήρξε ένα ενοχλητικό άρθρο στον τουρκικό Τύπο, που ισχυρίστηκε ως λίβελλος ότι αρκετές θρησκευτικές προσωπικότητες υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένου της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ήταν συνεργάτες του κινήματος Fethullah Gülen.

Το άρθρο υποστηρίζει αβάσιμα ότι οι συνεργάτες σε αυτό το κίνημα, ένα κίνημα που χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία, ήταν υποστηρικτές της απόπειρας πραξικοπήματος, που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία το 2016. Αυτές οι ψευδείς και επικίνδυνες δηλώσεις είναι απλά απαράδεκτες. Η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη Νέας Ιερσέης καταδικάζει έντονα και κατηγορηματικά μια τέτοια κατηγορητική γλώσσα. Επιπλέον, η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη Νέας Ιερσέης υποστηρίζει πλήρως τον πνευματικό μας ηγέτη, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, το Κέντρο της Ορθοδοξίας, εν αντιθέσει με αυτούς τους ψευδείς κι αβάσιμους ισχυρισμούς.

Το ποιμαντικό έργο της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχη ήταν πάντα Χριστοκεντρικό. Οι προσπάθειές του να φέρει κοντά στην αγάπη ανθρώπους από διάφορα υπόβαθρα ήταν το αποκορύφωμα της δια βίου διακονίας του Παναγιωτάτου. Επιπλέον, το Οικουμενικό Πατριαρχείο υπήρξε και θα είναι πάντα η Εκκλησία της ειρήνης, της αγάπης και της πιστής αφοσίωσης στο Ευαγγέλιο του Χριστού. Οι πραγματικά ανησυχητικές και ενοχλητικές δηλώσεις που προέρχονται από αυτό το προκατειλημμένο δημοσίευμα είναι τουλάχιστον ανεύθυνες, καθώς επιδιώκουν να προκαλέσουν δυσαρέσκεια εναντίον κοινοτήτων που έχουν ήδη υποφέρει πάρα πολύ τον τελευταίο αιώνα. Επιπλέον, αυτές οι δηλώσεις εμποδίζουν τη θετική συνεργασία που έχει επιτευχθεί μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών κοινοτήτων. Είναι η ειλικρινής μου ελπίδα και προσευχή η αλήθεια να κυριαρχήσει και ο κόσμος να μην παρασυρθεί από αυτήν την επαίσχυντη επίδειξη προκατάληψης και, αντ’  αυτού, να κοιτάξει προς τα δια βίου αξιοθαύμαστα λόγια και έργα της Αυτού Παναγιότητός του, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα για ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα του ζωντανού Ευαγγελίου του Χριστού.

Προσεύχομαι, ώστε ο Κύριος, ο Θεός και Σωτήρας μας, ο Ιησούς Χριστός, που είναι «η οδός, η αλήθεια και η ζωή» (Ιωάννης 14: 6) να σας φυλάσσει.

Παραμένω, Με Πατρική Αγάπη και Ευλογίες στον Αναστημένο Κύριο,

† ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης»

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων