22/01/2022 22/01/2022 Την Ουκρανική Πρεσβεία στις ΗΠΑ επισκέφθηκε χθες ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, προκειμένου να δηλώσει την συμπαράστασή του στην Ουκρανία για τα γεγονότα μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας.  Στην προσωπική του σελίδα, μάλιστα, έγραψε τα εξής: «Επισκέφθηκα την Πρεσβεία της Ουκρανίας προκειμένου να εκφράσω στην πρέσβη κ. Οξάνα Μαρκάροβα (Oksana Markarova) τη συμπαράστασή μας ως χριστιανών, ως...
22 Ιανουαρίου, 2022 - 10:29
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2022 - 10:50

Ελπιδοφόρος για ουκρανικό: «Καταδικάζουμε τις κακόβουλες προσπάθειες εργαλειοποίησης της ορθόδοξης ταυτότητας»

Διαδώστε:
Ελπιδοφόρος για ουκρανικό: «Καταδικάζουμε τις κακόβουλες προσπάθειες εργαλειοποίησης της ορθόδοξης ταυτότητας»
Την Ουκρανική Πρεσβεία στις ΗΠΑ επισκέφθηκε χθες ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, προκειμένου να δηλώσει την συμπαράστασή του στην Ουκρανία για τα γεγονότα μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας. 
Στην προσωπική του σελίδα, μάλιστα, έγραψε τα εξής:
«Επισκέφθηκα την Πρεσβεία της Ουκρανίας προκειμένου να εκφράσω στην πρέσβη κ. Οξάνα Μαρκάροβα (Oksana Markarova) τη συμπαράστασή μας ως χριστιανών, ως Ελλήνων και ως Αμερικανών στο λαό της Ουκρανίας που υποφέρει από τον ρωσικό ιμπεριαλισμό, ο οποίος εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδα: στρατιωτικό, οικονομικό, ενεργειακό και εκκλησιαστικό.
Είναι αδικία προς την ιστορία και την παράδοση της Ορθοδοξίας, το Πατριαρχείο της Μόσχας αντί να στηρίζει τους αδελφούς της Ουκρανίας, να ακολουθεί πειθήνια τις εντολές και τη γραμμή του Κρεμλίνου, να διχάζει την Ορθοδοξία σε όλο τον κόσμο και να σκανδαλίζει το λαό του Θεού από την Ουκρανία στην Αφρική, έως και τη μακρινή Κορέα.
Χαιρετίζουμε την πρόσφατη δήλωση του εκπροσώπου του State Department που καταδικάζει τις “κακόβουλες προσπάθειες εργαλειοποίησης της ορθόδοξης ταυτότητας” από το Κρεμλίνο και την στάση της Αμερικανικής κυβέρνησης».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων