19/03/2020 20/03/2020 Διευκρινιστική επιστολή προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμο απέστειλε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος με την οποία τον ενημερώνει για την χθεσινή απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να ανασταλούν όλες οι ιερουργίες, εκδηλώσεις και τελετές, μέχρι τέλους Μαρτίου σε Ναούς και Μονές ανά τον κόσμο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο...
19 Μαρτίου, 2020 - 14:53
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2020 - 10:49

Επιστολή Αρχιεπισκόπου Αμερικής στον Μητρ. Αγίου Φραγκίσκου

Διαδώστε:
Επιστολή Αρχιεπισκόπου Αμερικής στον Μητρ. Αγίου Φραγκίσκου

Διευκρινιστική επιστολή προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμο απέστειλε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος με την οποία τον ενημερώνει για την χθεσινή απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να ανασταλούν όλες οι ιερουργίες, εκδηλώσεις και τελετές, μέχρι τέλους Μαρτίου σε Ναούς και Μονές ανά τον κόσμο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

Η επιστολή, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

“Ως Έξαρχος του Οικουμενικού Θρόνου, σας ενημερώνω για την πρόσφατα ληφθείσα απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου σχετικά με τα ποιμαντικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία του ποιμνίου της Μητρός Εκκλησίας σε όλο τον κόσμο.

Έχοντας συζητήσει λεπτομερώς την κατάσταση με το Ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας και έχοντας υποβάλει ερώτηση συγκεκριμένα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, έλαβα την απάντηση της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ότι πρέπει να επιτρέψουμε την τέλεση των ιερών ακολουθιών, συμπεριλαμβανομένων των Θείων Λειτουργιών, κεκλεισμένων των θυρών στις Εκκλησίες και στα Μοναστήρια. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε ζωντανή την λειτουργική μας παράδοση, έστω και με αυτόν τον λιτό τρόπο, αλλά και να μεταδίδουμε μέσω Διαδικτύου και άλλων μέσων τις προαναφερθείσες ακολουθίες για το πνευματικό όφελος των πιστών μας.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων