03/08/2020 04/08/2020 Αντίστροφα μετράει από σήμερα ο χρόνος για την αποπεράτωση των εργασιών στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης και την επαναλειτουργία του το 2021, πιθανότατα την 11η Σεπτεμβρίου, όταν θα συμπληρώνονται 20 χρόνια από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους. Σήμερα, 3 Αυγούστου 2020, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τέλεσε αγιασμό...
03 Αυγούστου, 2020 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2020 - 1:51

“Ευγνώμων για την επανεκκίνηση της ανοικοδόμησης του Αγ. Νικολάου”

Διαδώστε:
“Ευγνώμων για την επανεκκίνηση της ανοικοδόμησης του Αγ. Νικολάου”

Αντίστροφα μετράει από σήμερα ο χρόνος για την αποπεράτωση των εργασιών στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης και την επαναλειτουργία του το 2021, πιθανότατα την 11η Σεπτεμβρίου, όταν θα συμπληρώνονται 20 χρόνια από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους.

Σήμερα, 3 Αυγούστου 2020, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τέλεσε αγιασμό στον χώρο του ιερού προσκυνήματος και ευλόγησε την επανέναρξη των εργασιών και την συνολική επανεκκίνηση του έργου, στο πλαίσιο ιδιαίτερα σημαντικής τελετής με ισχυρούς συμβολισμούς για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την ελληνική ομογένεια.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, ‘Αντριου Κουόμο, ο εκτελεστικός διευθυντής της Λιμενικής Αρχής, Ρικ Κότον, ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, Τζον Κατσιματίδης, ο πρόεδρος των Φίλων του Αγίου Νικολάου, Ντέμης Μέχιελ, ο αντιπρόεδρος του ίδιου Οργανισμού, Μιχάλης Ψαρός, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, άλλοι επίσημοι και πλήθος πιστών.

ΔΕΙΤΕ βίντεο και φωτογραφίες από την τελετή

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την επανεκκίνηση της ανοικοδόμησης του Αγίου Νικολάου μέσω επίκαιρης ανάρτησης του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία αναφέρει:

“Ευγνώμων για την επανεκκίνηση της ανοικοδόμησης του Αγ. Νικολάου στο «Ground Zero» με τον Κυβερνήτη Cuomo. Αυτό το Εθνικό Ι. Προσκύνημα θα αποτελεί σύμβολο αγάπης, συμφιλίωσης, θρησκευτικής ελευθερίας και ελευθερίας της συνείδησης που δεν λειτουργεί με αποκλεισμούς, αλλά καλωσορίζει.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων