31/05/2023 31/05/2023 Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε ανακοινωθέν που εξέδωσε αναφέρθηκε στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τις αποφάσεις που έλαβε  υπό την Προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη για την αλλαγή του Συντάγματος. Στο ανακοινωθέν χαρακτηρίζεται σημαντική ήταν η εντολή που δόθηκε στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής να μελετήσει εμπεριστατωμένα τις...
31 Μαΐου, 2023 - 10:25
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2023 - 10:19

Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για τις εργασίες στο Φανάρι και την αλλαγή του Συντάγματος

Διαδώστε:
Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για τις εργασίες στο Φανάρι και την αλλαγή του Συντάγματος

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε ανακοινωθέν που εξέδωσε αναφέρθηκε στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τις αποφάσεις που έλαβε  υπό την Προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη για την αλλαγή του Συντάγματος.

Στο ανακοινωθέν χαρακτηρίζεται σημαντική ήταν η εντολή που δόθηκε στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής να μελετήσει εμπεριστατωμένα τις προτάσεις του Αρχιεπισκόπου για τις επερχόμενες αλλαγές στο σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής. Επισημαίνεται δε ότι  αυτή θα συνεδριάσει στις 15 Ιουνίου.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του ope.gr για το θέμα: Σύνταγμα Αρχιεπισκοπής Αμερικής: Tο Καλοκαίρι διεργασίες – Το Σεπτέμβριο ραντεβού στο Φανάρι

Το ανακοινωθέν της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής:

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ως μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συμμετείχε στις εργασίες της Συνόδου στις 29 και 30 Μαΐου, υπό την προεδρεία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Κατά τις συνεδριάσεις αυτές πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Ανάμεσα σε άλλες αποφάσεις, σημαντική ήταν η εντολή που δόθηκε στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής να μελετήσει εμπεριστατωμένα τις προτάσεις του Αρχιεπισκόπου για τις επερχόμενες αλλαγές στο σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής. Επικυρώνοντας προηγούμενη συνοδική απόφαση, ο Αρχιεπίσκοπος ενθαρρύνεται να επεκτείνει το διάλογο για την αναθεώρηση του Συντάγματος με τον κλήρο και το λαό σε όλη την Αμερική.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος με τα μέλη της Επαρχιακής Συνόδου θα συνεχίσουν τη συζήτηση για το Σύνταγμα κατά την επόμενη σύγκλιση της Συνόδου στις 15 Ιουνίου.

Σε μια άλλη σημαντική απόφαση, τα Μετόχια της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, καθίστανται ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος σημείωσε σχετικά για τις εξελίξεις:

«Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη και την ενθάρρυνση που μου δείχνει η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα αλλά και η Ιερά Σύνοδος ως προς την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η δέσμευσή μας για μια διαδικασία αναθεώρησης με διαφάνεια και συνεργασία με όλους τους φορείς, δείχνει το πόσο σημαντικό είναι το Σύνταγμα για την διαποίμανση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Είμαι εξίσου ευγνώμων προς τον Παναγιώτατο για την ευθύνη της διαποίμανσης των κοινοτήτων και των μετοχίων της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντου, καθώς περιέρχονται στη δικαιοδοσία της Αρχιεπισκοπής».

Η μικτή επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος θα συνεχίσει τις εργασίες της το Σεπτέμβριο.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων