27/01/2023 27/01/2023 Με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.Ελπιδοφόρος θυμάται και τιμά Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, όταν περισσότεροι από 6 εκατ. άνθρωποι, κυρίως Εβραίοι, ανάμεσά τους και 60.000 Έλληνες, δολοφονήθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. «Πρέπει να θυμόμαστε», σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, «ότι οι δίκαιοι των εθνών δεν επέτρεψαν...
27 Ιανουαρίου, 2023 - 20:25

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Διαδώστε:
Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.Ελπιδοφόρος θυμάται και τιμά Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, όταν περισσότεροι από 6 εκατ. άνθρωποι, κυρίως Εβραίοι, ανάμεσά τους και 60.000 Έλληνες, δολοφονήθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

«Πρέπει να θυμόμαστε», σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, «ότι οι δίκαιοι των εθνών δεν επέτρεψαν το τερατούργημα κάποιων να γίνει η μοίρα και το πεπρωμένο όλων. Ας είναι αιωνία η μνήμη όλων όσοι χάθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της απίστευτης για την ανθρωπότητα θηριωδίας».


Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είχε μάλιστα βρεθεί στις 5 Δεκεμβρίου του 2022, στο Yad Vashem, δηλ. στο Παγκόσμιο Κέντρο για το Ολοκαύτωμα, στην Ιερουσαλήμ, όπου απέδωσε φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και υπενθύμισε ότι «η διατήρηση αυτής της μνήμης ήταν, είναι και θα είναι πράξη αντίστασης απέναντι στη βαρβαρότητα και τη βαναυσότητα του αντισημιτισμού του παρελθόντος και του μέλλοντος».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων