16/08/2022 17/08/2022 Την ελπίδα ότι η συμμετοχή του στο συλλείτουργο για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο σύμβολο του ποντιακού Ελληνισμού, την ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, παρουσία πολλών ομογενών μας από τις ΗΠΑ, να αποτελέσει την αρχή μιας νέας παράδοσης για τον Ελληνισμό της διασποράς,...
16 Αυγούστου, 2022 - 20:33
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2022 - 1:42

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για το συλλείτουργο στην Παναγία Σουμελά του Πόντου

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για το συλλείτουργο στην Παναγία Σουμελά του Πόντου

Την ελπίδα ότι η συμμετοχή του στο συλλείτουργο για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο σύμβολο του ποντιακού Ελληνισμού, την ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, παρουσία πολλών ομογενών μας από τις ΗΠΑ, να αποτελέσει την αρχή μιας νέας παράδοσης για τον Ελληνισμό της διασποράς, εξέφρασε σε δήλωση του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

«Εδώ βρίσκεται το μοναστήρι που αποτελεί το κέντρο της καρδιάς κάθε Πόντιου και κάθε Έλληνα, είτε είναι Πόντιος είτε όχι, τον ιερό τόπο όπου ακούμε τους ψιθύρους των μοναχών και τους ψιθύρους των καρδιών όλων όσοι προσεύχονται και ζητούν την ευλογία της Παναγίας μας», τόνισε ο Aρχιεπίσκοπος Αμερικής και πρόσθεσε:

«Αυτή τη χρονιά ήταν μεγάλη η ευλογία να βρεθούμε εδώ και να συλλειτουργήσουμε με τον πνευματικό μας πατέρα, τον μεγάλο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στην πνευματική κοιτίδα του Πόντου, στο θρησκευτικό και πνευματικό κέντρο του ποντιακού Ελληνισμού, που είχε παραμείνει κλειστό για μία πενταετία λόγω εργασιών στερέωσης και αναστήλωσής του, αλλά και λόγω των συνθηκών της πανδημίας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι ως Ελληνοαμερικανοί που βρισκόμαστε μαζί του και υποσχόμαστε ότι εφεξής θα ερχόμαστε σε αυτό το προσκύνημα κάθε έτος».

Επίσης παρακολουθήστε το σύντομο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ιστορική Παναγία Σουμελά του Πόντου:

(Φωτογραφία: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων