12/12/2019 12/12/2019 Ο μακαριστός γέροντας Εφραίμ από την πρώτη στιγμή που πήγε στην Αμερική οραματίστηκε, με την βοήθεια του Θεού, να μετατρέψει την έρημο σε όαση και έχοντας βαθιά πίστη έκανε το σταυρό του και ξεκίνησε τον αγώνα. Αποτέλεσμα αυτού του αγώνα ήταν να ιδρύσει 19 μοναστήρια στις ΗΠΑ, με τα δύο να βρίσκονται στον Καναδά, τα οποία...
12 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2019 - 10:47

Ο Γέροντας Εφραίμ και η Μοναστική άνθιση στις ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Γέροντας Εφραίμ και η Μοναστική άνθιση στις ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο μακαριστός γέροντας Εφραίμ από την πρώτη στιγμή που πήγε στην Αμερική οραματίστηκε, με την βοήθεια του Θεού, να μετατρέψει την έρημο σε όαση και έχοντας βαθιά πίστη έκανε το σταυρό του και ξεκίνησε τον αγώνα. Αποτέλεσμα αυτού του αγώνα ήταν να ιδρύσει 19 μοναστήρια στις ΗΠΑ, με τα δύο να βρίσκονται στον Καναδά, τα οποία υπάγονται στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και Καναδά.

Οι Μονές που ίδρυσε είναι εξής: δύο στη Φλόριντα, δύο στο Τέξας, δύο στο Σικάγο, δύο στη νότια Καρολίνα, ένα στη Νέα Υόρκη, ένα στην Ουάσιγκτον, ένα στην Πενσυλβανία, ένα στην Καλιφόρνια, ένα στο Ιλινόις, ένα στο Μίτσιγκαν, ένα στο Μόντρεαλ, και ένα στο Τορόντο, τα οποία είναι αφιερωμένα στο Χριστό, στην Παναγία και σε διαφόρους Αγίους.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων