26/10/2020 26/10/2020 Στην Κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην περιοχή Τζαμάικα της Νέας Υόρκης, βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μαζί σας για τη Θεία Λειτουργία, ειδικά κατά την Παραμονή της εορτής του Αγίου Προστάτη σας, του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου» τόνισε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μετά τη Θεία Λειτουργία και συνέχισε:...
26 Οκτωβρίου, 2020 - 9:48
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2020 - 9:34

Στον Άγιο Δημήτριο της Τζαμάικα ο Αρχιεπ. Αμερικής

Διαδώστε:
Στον Άγιο Δημήτριο της Τζαμάικα ο Αρχιεπ. Αμερικής

Στην Κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην περιοχή Τζαμάικα της Νέας Υόρκης, βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μαζί σας για τη Θεία Λειτουργία, ειδικά κατά την Παραμονή της εορτής του Αγίου Προστάτη σας, του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου» τόνισε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μετά τη Θεία Λειτουργία και συνέχισε:
«Οι στρατιωτικοί μας άγιοι είναι πάντα πρόκληση για την Εκκλησία, γιατί όπως είπε ο Κύριος: «πάντες γὰρ οἱ λαβόντες μάχαιραν ἐν μαχαίρῃ ἀπολοῦντα».(…) Οι υποδειγματικοί μας Άγιοι, όπως ο Δημήτριος, ήταν άνθρωποι της εποχής τους, οι οποίοι υπηρετούσαν με τιμή. Αλλά όταν η στρατιωτική τους θητεία συγκρούστηκε με την πίστη τους, άφησαν το όπλα τους- τα ξίφη και τα δόρατά τους – για να αναλάβουν τον Σταυρό του Χριστού»

«Οι πνευματικές μάχες κερδίζονται μέσα στην καρδιά και την ψυχή μας. Με το όπλο της Ειρήνης, τον Αήττητο Σταυρό, αντιμετωπίζουμε όλους τους εχθρούς μας» υπογράμμισε

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων