26/01/2021 26/01/2021 Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο κ. Γερασίμου, η Υπηρεσία Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού της Μητρόπολης διοργανώνει μια διαδικτυακή εορτή για την Ημέρα Ελληνικών Γραμμάτων, τιμώντας έτσι τους Τρεις Ιεράρχες. Αυτή η ζωντανή εκδήλωση θα φιλοξενηθεί από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Άνκορατζ της Αλάσκας το Σάββατο 30 Ιανουαρίου. Μήνυμα...
26 Ιανουαρίου, 2021 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2021 - 8:45

Τιμώντας τα ελληνικά γράμματα στην Αλάσκα

Διαδώστε:
Τιμώντας τα ελληνικά γράμματα στην Αλάσκα

Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο κ. Γερασίμου, η Υπηρεσία Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού της Μητρόπολης διοργανώνει μια διαδικτυακή εορτή για την Ημέρα Ελληνικών Γραμμάτων, τιμώντας έτσι τους Τρεις Ιεράρχες.

Αυτή η ζωντανή εκδήλωση θα φιλοξενηθεί από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Άνκορατζ της Αλάσκας το Σάββατο 30 Ιανουαρίου.
Μήνυμα θα απευθύνει και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.
«Οι Τρεις Ιεράρχες ήταν ηγέτες στην εκπαίδευση και τη ρητορική. (…) Προσευχόμαστε ώστε οι μαθητές μας να λάβουν αυτό το δώρο της γνώσης, χρησιμοποιώντας το πάντα για την προώθηση της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης και των ελληνικών ιδεών» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Γεράσιμος. «Επιδοκιμάζω το όραμα και την πρωτοβουλία αυτή, να αγκαλιάσουμε μια κοινότητα όπως αυτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Άνκορατζ της Αλάσκας, φέρνοντάς τους αυτό το πρόγραμμα μαζί με εξειδικευμένη εκπαίδευση και πόρους, ώστε να ενισχύσουν την εκπαίδευση της ελληνικής γλώσσας στην ενορία τους »

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων