19/06/2019 20/06/2019 Θερμή, αλλά και γεμάτη συγκινήσεις, ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν οι ομογενείς στο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο. «Έρχομαι από την Κρήτη, τη γενέτειρα του προηγούμενου Αρχιεπισκόπου αλλά αισθάνομαι ότι έρχομαι στο σπίτι μου, εξαιτίας της κοινής μας εκκλησιαστικής ρίζας μας, που είναι το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο», σημείωσε ο κ. Μακάριος συνεχίζοντας: «Δοξάζω το Θεό με όλη μου...
19 Ιουνίου, 2019 - 21:10
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2019 - 1:37

Απαναθανατίζοντας την άφιξη του νέου τους Ποιμενάρχη – Η συγκινητική υποδοχή στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Διαδώστε:
Απαναθανατίζοντας την άφιξη του νέου τους Ποιμενάρχη – Η συγκινητική υποδοχή στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Θερμή, αλλά και γεμάτη συγκινήσεις, ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν οι ομογενείς στο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο.

«Έρχομαι από την Κρήτη, τη γενέτειρα του προηγούμενου Αρχιεπισκόπου αλλά αισθάνομαι ότι έρχομαι στο σπίτι μου, εξαιτίας της κοινής μας εκκλησιαστικής ρίζας μας, που είναι το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο», σημείωσε ο κ. Μακάριος συνεχίζοντας: «Δοξάζω το Θεό με όλη μου την ύπαρξη που με αξίωσε να φέρω τα βήματά μου σε αυτό το ευλογημένο κράτος ως Αρχιεπίσκοπος και πρώτος της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Από σήμερα και μέχρι το τέλος της ζωής μου ανήκω στην Αυστραλία. Κλίνω το κεφάλι μου ενώπιον της αυστραλιανή σημαίας και με σεβασμό αναπολώ τις λέξεις του Εθνικού Ύμνου «η γη μας παρέχει άφθονα τα δώρα της φύσης, πλούσια και σπάνιας ομορφιάς, στις σελίδες ιστορίας ας βγούμε φωνάζοντας προχωρά όμορφη Αυστραλία».

Την αίσθηση ότι βρίσκεται στο σπίτι του επιβεβαιώνει και η φωτογραφία που βλέπουμε παραπάνω με τον μικρό να απαθανατίζει τον νέο Ποιμενάρχη της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και αυτός να του ανταποδίδει την κίνηση αυτή με ένα χαμόγελο, αλλά και η «ζεστασιά» κλήρου και λαού στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων