30/06/2019 30/06/2019    Συγκίνησε χθες με τα δάκρυά του όλους τους Ορθοδόξους απανταχού της γης. Δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη έντονη συγκίνησή του κατά την ενθρόνισή του δείχνοντας τις ανθρώπινες ευαισθησίες του. Ο λόγος για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο ο οποίος είχε μιλήσει στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» για τη νέα του διακονία λίγες μέρες πριν από...
30 Ιουνίου, 2019 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2019 - 16:38

Αρχιεπ. Αυστραλίας: Στις φλέβες μας κυλάει αίμα ηρώων και Αγίων- Δείτε τη συγκινητική συνέντευξή του στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία»

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αυστραλίας: Στις φλέβες μας κυλάει αίμα ηρώων και Αγίων- Δείτε τη συγκινητική συνέντευξή του στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία»

   Συγκίνησε χθες με τα δάκρυά του όλους τους Ορθοδόξους απανταχού της γης. Δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη έντονη συγκίνησή του κατά την ενθρόνισή του δείχνοντας τις ανθρώπινες ευαισθησίες του. Ο λόγος για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο ο οποίος είχε μιλήσει στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» για τη νέα του διακονία λίγες μέρες πριν από την ενθρόνισή του στη μακρινή Αρχιεπισκοπή της «πέμπτης» Ηπείρου, η οποία έλαβε χώρα χθες. 

Ταπεινά και με μεγάλη συναίσθηση της ευθύνης του, για τα νέα του καθήκοντα, ο κρητικής καταγωγής Μακάριος Γρινιεζάκης κατά κόσμον Κώστας Γρινιεζάκης είχε δώσει μία πολύ συγκινητική συνέντευξη στην δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη και είχε μιλήσει για τους στόχους του, την ευθύνη που πήρε στους ώμους του, το ελληνικό στοιχείο στην Αυστραλία, τον Οικουμενικό Πατριάρχη αλλά και για την σπουδαιότητα ένας Ιεράρχης να έχει ναι μεν μόρφωση και γνώσεις αλλά να μπορεί και να αναπαύει και το ποίμνιό του.

“Στόχος μου είναι να μεταγγίσω το ζωογόνο πνεύμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο λαό και στον κλήρο είχε πει τότε ο Σεβασμιώτατος στην συνέντευξή του, τονίζοντας ότι όταν ένας Επίσκοπος, καλείται να διακονήσει στη διασπορά ο ρόλος του είναι και εθνικός πέρα από εκκλησιαστικός. Μάλιστα είχε μιλήσει με ιδιαίτερη συγκίνηση για τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος όπως είπε είναι ένας πραγματικός πατέρας που εμπνέει τον κόσμο, τους κληρικούς και τους Ιεράρχες.

Ως επίκουρος καθηγητής στην Ανώτατη Πατριαρχική Ακαδημία της Κρήτης στο γνωστικό αντικείμενο της βιοηθικής είχε τονίσει ότι πρέπει να παρθούν διορθόδοξες αποφάσεις στα θέματα της Βιοηθικής.

Όμως είχε μιλήσει και για την ευρεία γνώση των Ιεραρχών η οποία πολλές φορές βοηθάει στην επικοινωνία με την κοινωνία αλλά επίσης είχε σημειώσει ότι “Σήμερα μπορεί να έχουμε περισσότερα διδακτορικά, μεταπτυχιακά και επιστήμονες αλλά εκλείπει η σοφία και ο κόσμος πιο πολύ αναπαύεται με τους απλούς ιερείς πολλές φορές παρά με τους πτυχιούχους ιεράρχες .

Ακόμα είχε μιλήσει και για την μεγάλη πρόκληση της νέας Αρχιεπισκοπής που αναλαμβάνει λέγοντας ότι: “Η ομογένεια στην Αυστραλία μου δίνει μεγάλη πνευματική χαρά”

Ως βοηθός Επίσκοπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου βρέθηκε και στην Εσθονία για την οποία αποστολή είχε αναφερθεί λέγοντας ότι ήταν μια δύσκολη αποστολή αλλά του πρόσφερε εμπειρία και γνώσεις.

Μιλώντας για την γενέτειρά του την Κρήτη ο Σεβασμιώτατος είπε ότι: “ Η Κρητική μου καταγωγή μου έμαθε ότι πρέπει να αγκαλιάζω όλον τον κόσμο”

Είχε αναφερθεί και στην συνάντησή του με το Άγιο Παΐσιο ο οποίος όπως μας είπε, είχε προβλέψει την Εκκλησιαστική του πορεία από την πρώτη στιγμή.

“Η προσευχή κατεβάζει τον Ουρανό στη γη, είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για τον άνθρωπο αφού εκείνη τη στιγμή βρίσκεται μπροστά στο Θεό”, είπε ο Σεβασμιώτατος ενώ αναφερόμενος στην μετάνοια των ανθρώπων είχε τονίσει ότι: “Η μετάνοια σημαίνει αγάπη, συντριβή και ταπείνωση και είναι τρόπος ζωής”

Συνέντευξη Μαρία Γιαχνάκη
Κάμερα Ανδρέας Χαλκιόπουλος
Ήχος Νίκος Οικονόμου

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων