27/01/2023 27/01/2023 Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος βρέθηκε στο στούντιο της «Φωνής της Ελλάδας» και στην εκπομπή «Πάρε τον χρόνο σου» με τον Προκόπη Αγγελόπουλο και μίλησε για τη σχέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την ομογένεια, τις πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση των δεσμών των Ελλήνων Ορθοδόξων αλλά και για το ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος...
27 Ιανουαρίου, 2023 - 15:00

Αυστραλίας Μακάριος: “Για την Ορθόδοξη Εκκλησία κανένας πόλεμος δεν είναι δικαιολογημένος”

Διαδώστε:
Αυστραλίας Μακάριος: “Για την Ορθόδοξη Εκκλησία κανένας πόλεμος δεν είναι δικαιολογημένος”

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος βρέθηκε στο στούντιο της «Φωνής της Ελλάδας» και στην εκπομπή «Πάρε τον χρόνο σου» με τον Προκόπη Αγγελόπουλο και μίλησε για τη σχέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την ομογένεια, τις πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση των δεσμών των Ελλήνων Ορθοδόξων αλλά και για το ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος της Εκκλησίας σήμερα.

Ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία και το ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, επικρίνοντας την στάση της και τις βλέψεις της για τη δημιουργία “Τρίτης Ρώμης” και την προσπάθεια επιβολής της Ρωσικής Εκκλησίας και ανάδειξή της ως πρωταγωνίστριας στον χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

“Για την Ορθόδοξη Εκκλησία κανένας πόλεμος δεν είναι δικαιολογημένος. Δεν μπορούμε σήμερα να έχουμε αναγάγει σε νέο θεολογικό εύρημα τον πόλεμο που γίνεται στην Ουκρανία και να μιλούμε για ιερό πόλεμο. Θέλουν να δικαιολογήσουν τα όσα γίνονται από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας. Αυτός είναι ο σκοπός. Aνέκαθεν είχαν αυτή τη σκέψη να είναι η τρίτη Ρώμη, παρότι το λέω εγώ για να το ακούσουν οι ακροατές μας, δεν υπήρχε η πρώτη Ρώμη και δεύτερη Ρώμη για να πάμε στην τρίτη Ρώμη”.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων