23/06/2024 23/06/2024 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε στην Αδελαΐδα η εορτή της Πεντηκοστής, με προεξάρχοντα τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, ο οποίος αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί ποιμαντική επίσκεψη στη Νότιο Αυστραλία. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάστησε στον Όρθρο και, εν συνεχεία, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σινώπης κ. Σιλουανό και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο. Η Θεία Λειτουργία...
23 Ιουνίου, 2024 - 13:42

Αυστραλίας Μακάριος: «Η Εκκλησία υπήρχε προ πάντων των αιώνων» – Η εορτή της Πεντηκοστής στην Αδελαΐδα

Διαδώστε:
Αυστραλίας Μακάριος: «Η Εκκλησία υπήρχε προ πάντων των αιώνων» – Η εορτή της Πεντηκοστής στην Αδελαΐδα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε στην Αδελαΐδα η εορτή της Πεντηκοστής, με προεξάρχοντα τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, ο οποίος αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί ποιμαντική επίσκεψη στη Νότιο Αυστραλία. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάστησε στον Όρθρο και, εν συνεχεία, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σινώπης κ. Σιλουανό και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Αδελαΐδος, όπου παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία κ. Σταύρος Βενιζέλος και ο Γενικός Πρόξενος Αδελαΐδος κ. Γεώργιος Ψιάχας. Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στον Εσπερινό και ανέγνωσε τις ευχές της Γονυκλισίας.

Κατά το κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο μεγάλο εκκλησιαστικό γεγονός της Πεντηκοστής και τόνισε ότι «η Εκκλησία υπήρχε προ πάντων των αιώνων». «Δεν εορτάζουμε τα γενέθλια της Εκκλησίας σήμερα, άλλα τη φανέρωση της Εκκλησίας στον κόσμο και την ιστορία», εξήγησε. «Η κάθοδος του Παναγίου Πνεύματος, που συγκροτεί όλον τον θεσμόν της Εκκλησίας είναι μία επιπλέον δωρεά προς τον άνθρωπο, για να μπορεί να μετέχει της αγιαστικής χάριτος του Θεού. Το Άγιο Πνεύμα είναι αυτό που μας αλλοιώνει και μας μεταμορφώνει και μας αξιώνει να γινόμαστε θεοί κατά χάριν», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία της Γονυκλισίας, παρατέθηκε δεξίωση στην αίθουσα της Ενορίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο αντιπρόεδρός της, κ. Ζαχαρίας Πάρτου, προσφώνησε τον Αρχιεπίσκοπο και τον καλωσόρισε με λόγους θερμούς, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη όλων για όσα έχει προσφέρει κατά την πενταετή διακονία του στον Ελληνισμό της πέμπτης ηπείρου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Πάρτου και, στο πρόσωπό του, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενορίας, ενώ αναφέρθηκε στο μεγάλο, ιστορικό γεγονός της συμπληρώσεως 100 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και στις προετοιμασίες που γίνονται για την επικείμενη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Αυστραλία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων