20/08/2019 20/08/2019 Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος θα πρωτοστατήσει σε διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του νόμου για τις αμβλώσεις που ψηφίστηκε από την Κάτω Βουλής της κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας και τώρα βρίσκεται στην Άνω Βουλή, η οποία αναμένεται να αποφασίσει τελικά με την ψήφο της αν το νομοσχέδιο θα γίνει τελικά νόμος της Πολιτείας. Η διαδήλωση διαμαρτυρίας που...
20 Αυγούστου, 2019 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2019 - 9:52

Σήμερα η διαδήλωση κατά των αμβλώσεων στην Αυστραλία

Διαδώστε:
Σήμερα η διαδήλωση κατά των αμβλώσεων στην Αυστραλία

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος θα πρωτοστατήσει σε διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του νόμου για τις αμβλώσεις που ψηφίστηκε από την Κάτω Βουλής της κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας και τώρα βρίσκεται στην Άνω Βουλή, η οποία αναμένεται να αποφασίσει τελικά με την ψήφο της αν το νομοσχέδιο θα γίνει τελικά νόμος της Πολιτείας. Η διαδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή θα λάβει χώρα σήμερα Τρίτη 20 Αυγούστου 2019 στο Martin Place στο κέντρο της πόλης του Σίδνεϊ.

Όπως γράφει ο Νέος Κόσμος, ο Αρχιεπίσκοπος με ανακοίνωσή του που διαβάστηκε στις εκκλησίες, κάλεσε αφενός τους πιστούς αλλά και όλους όσους σέβονται την ανθρώπινη ζωή να παραστούν στην διαδήλωση αλλά και να κινητοποιηθούν στέλνοντας επιστολές και μηνύματα στους βουλευτές των εκλογικών τους περιφερειών διαμαρτυρόμενοι για το νόμο που νομιμοποιεί τις αμβλώσεις ακόμα και αν αυτές γίνουν στο ένατο μήνα της κύησης.

«Τραγικά, οι παραβιάσεις στο δικαίωμα στην ζωή, του ανυπεράσπιστου αγέννητου παιδιού, συνεχώς αυξάνονται παρά την πρόοδο στην διαφύλαξη άλλων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μαζί με άλλους ηγέτες Εκκλησιών απέστειλα επιστολή στην πρωθυπουργό της Νέας Νότιας Ουαλίας ζητώντας της κατεπειγόντως να επιτρέψει περισσότερο χρόνο διαβουλεύσεων με τους πολίτες. Ζητώ επίσης από τους πολιτικούς του Κοινοβουλίου να μην στηρίξουν το νόμο αλλά τις ευάλωτες εγκυμονούσες μητέρες προσφέροντάς τους διαφορετικές λύσεις από αυτή της άμβλωσης» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο Αρχιεπίσκοπος.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων