23/10/2019 23/10/2019 Στη Μελβούρνη βρίσκεται ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος ο οποίος με αφορμή την εορτή του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου (πρώτου Επισκόπου των Ιεροσολύμων) που τιμά σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία ευχήθηκε στον Eπίσκοπο Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο πολλά έτη, ενώ χαριτολογώντας αναφέρθηκε στη γενναιοδωρία του που είναι αντίθετη με το επίθετο του εν λόγω Επισκόπου (Τσιγκούνης). Μάλιστα...
23 Οκτωβρίου, 2019 - 18:02
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2019 - 18:08

Εύθυμη διάθεση στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Διαδώστε:
Εύθυμη διάθεση στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Στη Μελβούρνη βρίσκεται ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος ο οποίος με αφορμή την εορτή του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου (πρώτου Επισκόπου των Ιεροσολύμων) που τιμά σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία ευχήθηκε στον Eπίσκοπο Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο πολλά έτη, ενώ χαριτολογώντας αναφέρθηκε στη γενναιοδωρία του που είναι αντίθετη με το επίθετο του εν λόγω Επισκόπου (Τσιγκούνης).

Μάλιστα όπως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος όταν γευματίζουν, πάντα ο Επίσκοπος Μιλητουπόλεως σπεύδει να κεράσει εκείνος, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος τον πειράζει λέγοντας ότι πρέπει να είναι… τσιγγούνης.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα (από το 6.20′ και μετά):

Ποιός είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κύριος Ιάκωβος (γεν. 1966).

Ο κατά κόσμον Ιωάννης Τσιγκούνης γεννήθηκε το 1966 στο προάστιο του Σύδνεϋ Κόγκαραχ. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας το 1996. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1993 από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό και Πρεσβύτερος το 1999 από τον ίδιο Αρχιεπίσκοπο. Το 2000 έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε ως Εφημέριος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ρέντφερν στο Σύδνεϋ, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου Κόγκαραχ και από το 2002 Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Oakleigh Μελβούρνης. Στις 20 Φεβρουαρίου 2011 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων