17/04/2022 17/04/2022 Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε η Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ρέντφερν του Σύδνεϋ. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και Ιερατικώς Προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Χριστοφόρο Κρικέλη, και από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη...
17 Απριλίου, 2022 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2022 - 13:32

Η Κυριακή των Βαΐων στον Καθεδρικό Ναό του Σύδνεϋ

Διαδώστε:
Η Κυριακή των Βαΐων στον Καθεδρικό Ναό του Σύδνεϋ

Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε η Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ρέντφερν του Σύδνεϋ. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και Ιερατικώς Προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Χριστοφόρο Κρικέλη, και από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Στέφανο Τινικασβίλι.

Εν πληθούση εκκλησία, ο Θεοφιλέστατος κ. Ιάκωβος μίλησε για το γεγονός της πανηγυρικής εισόδου του Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ και για τις επευφημίες με τις οποίες τον υποδέχτηκε ο λαός, με χαρακτηριστικότερη την κραυγή: «Ωσαννά· ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου, ο βασιλεύς του Ισραήλ». «Ευχόμεθα να μείνουμε πιστοί στην κραυγή αυτή, αναγνωρίζοντας τον Χριστό ως Σωτήρα και Κύριο», επισήμανε ο Θεοφιλέστατος, «και να μην πέσουμε στην πλάνη, στην οποία έπεσαν πολλοί τον καιρό εκείνο, και ενώ φώναζαν: “Ωσαννά· ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου”, μετά από λίγες μέρες, εφόσον είδαν ότι δεν ήταν όπως περίμεναν τον Μεσσία, να είναι δηλαδή ο λυτρωτής του Ισραήλ και να τους λυτρώσει από τους Ρωμαίους, γρήγορα στράφηκαν εναντίον του και φώναξαν “Σταύρωσον, σταύρωσον Αυτόν”». «Είμαι βέβαιος ότι από σήμερα και πάντοτε», προσέθεσε ο Επίσκοπος Μιλητουπόλεως, «η καρδιά μας, ο νους μας, η ψυχή μας, η ζωή μας ολόκληρη θα ταυτίζεται με τον Χριστό και θα τον ακολουθούμε».

Καταληκτικά, ο Θεοφιλέστατος διαβίβασε στους πιστούς τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ενώ προέτρεψε όλους κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας να προσέρχονται στην εκκλησία με ταπείνωση και πολλή προσευχή, και «πρωτίστως να προσευχόμαστε με ευγνωμοσύνη στον Κύριο να μας συγχωρέσει, να μας ελεήσει και να μας σώσει».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος Μιλητουπόλεως προσέφερε βάγια σε όλους όσοι εκκλησιάστηκαν.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων