28/07/2022 28/07/2022 Η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Πέρθης οργανώνει μαθήματα μελέτης της Αγίας Γραφής για παιδιά, κάθε Πέμπτη απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο προάστιο Dianella. Τα μαθήματα γίνονται από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κυανέων κ. Ελπίδιο, με σκοπό τα παιδιά να διδαχθούν τα βασικά της Ορθόδοξης Πίστεως σε ένα διασκεδαστικό και ελκυστικό περιβάλλον. Αυτή την εβδομάδα τα...
28 Ιουλίου, 2022 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2022 - 16:06

Μαθήματα μελέτης της Αγίας Γραφής για παιδιά στην Πέρθη

Διαδώστε:
Μαθήματα μελέτης της Αγίας Γραφής για παιδιά στην Πέρθη

Η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Πέρθης οργανώνει μαθήματα μελέτης της Αγίας Γραφής για παιδιά, κάθε Πέμπτη απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο προάστιο Dianella.

Τα μαθήματα γίνονται από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κυανέων κ. Ελπίδιο, με σκοπό τα παιδιά να διδαχθούν τα βασικά της Ορθόδοξης Πίστεως σε ένα διασκεδαστικό και ελκυστικό περιβάλλον.

Αυτή την εβδομάδα τα παιδιά έμαθαν για την «Προσκομιδή» ή «Αγία Πρόθεση», παρακολουθώντας όλα τα βήματα που κάνει ο ιερέας κατά την προετοιμασία της Θείας Ευχαριστίας. Επιπλέον, διδάχτηκαν για τους συμβολισμούς που κρύβονται πίσω από όλα τα λειτουργικά σκεύη και αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για τη Θεία Ευχαριστία.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος τόνισε τη σημασία της μνημόνευσης ονομάτων κατά την προετοιμασία της Θείας Ευχαριστίας, αναφέροντας παραδείγματα από το βιβλίο «Εμπειρίες κατά την Θεία Λειτουργία».

Τέλος, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις.

 

Πηγή: vema

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων