01/12/2019 01/12/2019 Θέματα που αφορούν άμεσα τον Ελληνισμό της Αυστραλίας συζήτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος με τον αρχηγό του Εργατικού κόμματος Anthony Albanese στην Καμπέρα. Σύμφωνα με το neoskosmos.com στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Καμπέρα πήγε και στη Βουλή όπου, μεταξύ άλλων είχε συνάντηση με τον Εργατικό ηγέτη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμα οι Μαρία Βαμβακινού (βουλευτής...
01 Δεκεμβρίου, 2019 - 14:28
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2019 - 14:11

«Μάχη» κατά των ναρκωτικών στην Αρχιεπ. Αυστραλίας

Διαδώστε:
«Μάχη» κατά των ναρκωτικών στην Αρχιεπ. Αυστραλίας

Θέματα που αφορούν άμεσα τον Ελληνισμό της Αυστραλίας συζήτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος με τον αρχηγό του Εργατικού κόμματος Anthony Albanese στην Καμπέρα.
Σύμφωνα με το neoskosmos.com στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Καμπέρα πήγε και στη Βουλή όπου, μεταξύ άλλων είχε συνάντηση με τον Εργατικό ηγέτη.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμα οι Μαρία Βαμβακινού (βουλευτής Calwell) Στιβ Γεωργανάς (βουλευτής Adelaide) Mark Dreyfus (σκιώδης υπουργός Δικαιοσύνης) Andrew Giles (Ισκιώδης υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων) οι ιερείς π. Χριστόφορος και Π. Νικολάου π/ Στέφανος και ο Π. Νικολάου.
Μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στην έμφαση που θα δώσει η Αρχιεπισκοπή στη νεολαία.

Ειδικότερα στάθηκε στο κέντρο αποτοξίνωσης εξαρτησιογόνων ουσιών που ιδρύει στη Μελβούρνη με την προτροπή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.
Το Κέντρο αποτοξίνωσης δημιουργείται διότι το 38% των νέων στην ευρύτερη περιοχή της Μελβούρνης κάνουν χρήση ναρκωτικών και εξαρτησιογόνων ουσιών με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές επιπτώσεις στις οικογένειες, στα σχολεία αλλά και στα ίδια τα παιδιά. «Η Εκκλησία μέχρι τώρα έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην τρίτη ηλικία. Τα ιδρύματα φροντίδας των ηλικιωμένων με την επωνυμία «Βασιλειάδα» είναι γνωστά σε όλη την Αυστραλία. Ήδη κτίζουμε άλλα πέντε τέτοια ιδρύματα τώρα: στην Πέρθη, στην Αδελαΐδα, στο Σύδνεϋ, στην Καμπέρα και στη Μελβούρνη, με προϋπολογισμό πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Πρέπει όμως να δούμε και τα νέα παιδιά», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή γίνεται χημικός πόλεμος στην Αυστραλία και δεν έχουμε, δυστυχώς, συνειδητοποιήσει την επικινδυνότητα της καταστάσεως».

Ένα άλλο, από τα πολλά θέματα που συζητήθηκαν, ήταν και το Κυπριακό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε, επίσης, την πρεσβεία της Ελλάδος στην Αυστραλία, όπου συναντήθηκε με τον Επιτετραμμένο της πρεσβείας κ. Ιωάννη Φερεντίνο.
Επίσης, θερμή υποδοχή εισέπραξε στην Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου ξεναγήθηκε στις κτηριακές εγκαταστάσεις από την Ύπατη Αρμοστή κα Μάρθα Μαυρομμάτη.
Το βράδυ της Τετάρτης ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος επισκέφθηκε την Ελληνική Λέσχη Καμπέρας, όπου συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο και μέλη του Συμβουλίου της Λέσχης, τους ομογενείς βουλευτές Μαρία Βαμβακινού και Στηβ Γεωργανά, καθώς και προεξέχοντα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Καμπέρας.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρέστη σε συνεδρία της Κοινοπολιτειακής Βουλής και πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων με υπουργούς και βουλευτές της Κοινοπολιτείας.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων