10/04/2022 10/04/2022 Το βράδυ του Σαββάτου, 9 Απριλίου, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Thomastown της Βικτώριας, τελέστηκε, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερασούντος κ. Ευμενίου, ο Μέγας Εσπερινός προς τιμήν του Οσίου πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω, η μνήμη του οποίου τιμάται κάθε χρόνο την Ε’ Κυριακή των Νηστειών. Η πρωτοβουλία...
10 Απριλίου, 2022 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2022 - 19:42

Νορθ-Κόουτ: Μέγας Εσπερινός του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω

Διαδώστε:
Νορθ-Κόουτ: Μέγας Εσπερινός του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω

Το βράδυ του Σαββάτου, 9 Απριλίου, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Thomastown της Βικτώριας, τελέστηκε, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερασούντος κ. Ευμενίου, ο Μέγας Εσπερινός προς τιμήν του Οσίου πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω, η μνήμη του οποίου τιμάται κάθε χρόνο την Ε’ Κυριακή των Νηστειών.

Η πρωτοβουλία να θεσπισθεί αυτή η εορτή στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια του Νορθ-Κόουτ ανήκει στον πρόεδρο της Καλυμνιακής Αδελφότητας, κ. Δημήτριο Τσέρο, και στην οικογένεια του π. Συνεσίου Φράγκου, εφημέριου του Ι.Ν Αγίου Αντωνίου Sunshine, η οποία έχει καταγωγή από την Κάλυμνο.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ευχαρίστησε την Καλυμνιακή Αδελφότητα για την πρωτοβουλία αυτή και δήλωσε ότι είναι χαρά και τιμή για την Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ να τιμάται με τον καλύτερο τρόπο, κάθε χρόνο και καλύτερα, η μνήμη ενός τέτοιους συγχρόνου Αγίου.

Στο κήρυγμά του, ο Επίσκοπος Κερασούντος αναφέρθηκε σε πολλά σύγχρονα θαύματα του Αγίου Σάββα, ενώ παρακάλεσε όλους να Τον έχουν στην καρδιά τους και τους παρότρυνε να ζητούν τη βοήθειά Του στις δύσκολες στιγμές τους.

Τέλος, διαβίβασε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου στον πρόεδρο και στα μέλη της Καλυμνιακής Αδελφότητας και σε όλους τους πιστούς που παρίσταντο στην εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

ΠΗΓΗ: TO BHMA της Εκκλησίας

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων