06/11/2021 06/11/2021 Τις τελευταίες έντονες συγκινήσεις τους στο σχολικό περιβάλλον βίωσαν κατά την τρέχουσα εβδομάδα οι τελειόφοιτοι μαθητές και μαθήτριες των ελληνορθόδοξων κολλεγίων των Αγίων Πάντων, του Αγίου Σπυρίδωνος και της Αγίας Ευφημίας, στο Σύδνεϋ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 12ου έτους (τρίτης Λυκείου), έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο της βασικής τους εκπαίδευσης, προετοιμάζονται για να λάβουν...
06 Νοεμβρίου, 2021 - 11:34
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2021 - 12:02

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ευλόγησε αποφοίτους Κολλεγίων

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ευλόγησε αποφοίτους Κολλεγίων

Τις τελευταίες έντονες συγκινήσεις τους στο σχολικό περιβάλλον βίωσαν κατά την τρέχουσα εβδομάδα οι τελειόφοιτοι μαθητές και μαθήτριες των ελληνορθόδοξων κολλεγίων των Αγίων Πάντων, του Αγίου Σπυρίδωνος και της Αγίας Ευφημίας, στο Σύδνεϋ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 12ου έτους (τρίτης Λυκείου), έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο της βασικής τους εκπαίδευσης, προετοιμάζονται για να λάβουν μέρος στις τελικές εξετάσεις HSC (Higher School Certificate). Σε αυτό το κρίσιμο στάδιο για τη μετέπειτα πορεία τους, είχαν την ευκαιρία να λάβουν τις ευχές και την ευλογία του Ποιμενάρχου τους, Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο οποίος παρέστη στις τελετές αποφοίτησής τους και προέστη των Δοξολογιών που τελέστηκαν στις αντίστοιχες Ενορίες.

 

 

Αναλυτικότερα, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου, επισκέφθηκε την Ενορία των Αγίων Πάντων, στο προάστιο Belmore, την Τετάρτη, 3 του μηνός, την Ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος, στο Kingsford, και την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, την Ενορία της Αγίας Ευφημίας στο Bankstown.

 

 

Οι τελετές πραγματοποιήθηκαν συμφώνως με τους ισχύοντες κανόνες για την προστασία από την πανδημία, με φυσική παρουσία των μαθητών, των διευθυντών και του προσωπικού των σχολείων. Οι γονείς είχαν τη δυνατότητα παρακολούθησης μέσω ζωντανών μεταδόσεων από το διαδίκτυο.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη έναν – έναν τους νέους και τις νέες που αποφοίτησαν από τα τρία ελληνορθόδοξα σχολεία, τους απηύθυνε πατρικές συμβουλές και τους ευχήθηκε από καρδιάς να έχουν καλή σταδιοδρομία και κάθε ευλογία στη ζωή τους. Τους παρείχε δε τη διαβεβαίωση ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και ο ίδιος προσωπικά θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό τους, για να υποστηρίζουν τις προσπάθειές τους και να καμαρώνουν για την πρόοδό τους.

 

Δείτε την Δοξολογία και την τελετή αποφοίτησης στην ενορία της Αγίας Ευφημίας στο Σύδνεϋ:

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων