22/01/2020 22/01/2020 Για άλλη μια φορά η Εκκλησία πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας χαράζει πορεία για την Ορθόδοξη ζωή και σκέψη αλλά και σχεδιάζει το μέλλον με συνοδοιπόρους τους νέους.  Το γεγονός ότι οι νέοι πλέον είναι το μέλημα της Εκκλησίας είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα που φτάνει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του χάρτη....
22 Ιανουαρίου, 2020 - 21:19
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2020 - 22:39

Προτεραιότητα της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, η νεολαία. «Θα φτάσει μέχρι την τελευταία γωνία ο Αρχιεπίσκοπος»

Διαδώστε:
Προτεραιότητα της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, η νεολαία. «Θα φτάσει μέχρι την τελευταία γωνία ο Αρχιεπίσκοπος»

Για άλλη μια φορά η Εκκλησία πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας χαράζει πορεία για την Ορθόδοξη ζωή και σκέψη αλλά και σχεδιάζει το μέλλον με συνοδοιπόρους τους νέους. 

Το γεγονός ότι οι νέοι πλέον είναι το μέλημα της Εκκλησίας είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα που φτάνει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του χάρτη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ  Μακάριος έχει ήδη δείξει ότι είναι ένας από εκείνους που στηρίζεται στη νεολαία και στους καρπούς που θα φέρει η συνοδοιπορία της Εκκλησίας μαζί τους.

Στην παρουσία του άλλωστε στο ομογενειακό ραδιόφωνο SBS GREECE, το είπε ξεκάθαρα: «Βασικός σκοπός της διακονίας μου, τόνισε, είναι να ακούσω τους νέους»

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος έφτασε στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου στο Σύδνεϋ, όπου τον υποδέχθηκαν εκπρόσωποι του Προγράμματος και στελέχη του οργανισμού, μεταξύ άλλων, η Διευθύντρια του σταθμού Mandi Wicks.

Κάνοντας έναν απολογισμό από τη διακονία του στη μακρινή χώρα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης του σε όσα έχουν γίνει από τη στιγμή που έφθασε στην Αυστραλία, τις περιοδείες του στις περισσότερες περιοχές όπου υπάρχουν ομογενείς αλλά και την επιθυμία του να φθάσει μέχρι και την τελευταία γωνία της Αυστραλίας όπου υπάρχουν Έλληνες.

Μίλησε επίσης για τις πρωτοβουλίες της Αρχιεπισκοπής για τη νεολαία. Βασικός σκοπός της διακονίας του όπως είπε είναι να ακούσει τους νέους, να μάθει τους προβληματισμούς τους και το τι περιμένουν από εκείνον και από την Εκκλησία. Τέλος αναφέρθηκε στην επιθυμία του να δώσει νέα πνοή στην Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος ξεναγήθηκε στους χώρους του ραδιοφώνου και μίλησε με τους εργαζομένους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Έλληνες μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τους ραδιοθαλάμους στις κεντρικές εγκαταστάσεις του οργανισμού SBS στο προάστιο Artarmon του Σύδνεϋ.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων