31/10/2020 31/10/2020 Συλλυπητήριο μήνυμα για τα θύματα του σεισμού σε Σάμο και Σμύρνη απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος όπου τόνισε ότι “μοιραζόμαστε την αγωνία τους” ενώ σημείωσε πως ο ίδιος αλλά και ο Ιερός Κλήρος της Αρχιεπισκοπής “Προσευχόμαστε, παράλληλα, για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων, όπως και για την ενίσχυση του πολύτιμου έργου των...
31 Οκτωβρίου, 2020 - 9:27
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2020 - 9:57

“Οι σκέψεις όλων βρίσκονται στους ανθρώπους που δοκιμάζονται”

Διαδώστε:
“Οι σκέψεις όλων βρίσκονται στους ανθρώπους που δοκιμάζονται”

Συλλυπητήριο μήνυμα για τα θύματα του σεισμού σε Σάμο και Σμύρνη απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος όπου τόνισε ότι “μοιραζόμαστε την αγωνία τους” ενώ σημείωσε πως ο ίδιος αλλά και ο Ιερός Κλήρος της Αρχιεπισκοπής “Προσευχόμαστε, παράλληλα, για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων, όπως και για την ενίσχυση του πολύτιμου έργου των διασωστών, οι οποίοι πασχίζουν να βοηθήσουν συνανθρώπους μας που ακόμη βρίσκονται σε κίνδυνο”.

Δείτε το μήνυμά του:

Με βαθιά θλίψη και αγωνία παρακολουθούμε από εδώ, στους Αντίποδες, τις εικόνες καταστροφής που μας έρχονται από τις σεισμόπληκτες περιοχές της Ελλάδας και της Τουρκίας, κυρίως από τη Σάμο και τη Σμύρνη, όπου δυστυχώς καταγράφονται και απώλειες ανθρωπίνων ζωών.

Εκ μέρους των Επισκόπων, του ιερού Κλήρου και των μοναστικών αδελφοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, και διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλου του χριστεπωνύμου πληρώματός της, επιθυμώ να εκφράσω τη συμμετοχή μας στην οδύνη των συγγενών και των οικείων των θυμάτων, καθώς και στο πένθος των δύο λαών.

Οι σκέψεις όλων μας βρίσκονται στους ανθρώπους που ετούτες τις ώρες δοκιμάζονται και πονάνε, ψυχικώς ή σωματικώς. Συμπάσχουμε με τον πόνο τους, μοιραζόμαστε την αγωνία τους. Ευχόμαστε ολόψυχα ο Θεός να τους παρηγορήσει, να τους ενδυναμώσει και τάχιστα να επουλώσει τις πληγές που τους προκάλεσε αυτή η ανείπωτη καταστροφή.

Προσευχόμαστε, παράλληλα, για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων, όπως και για την ενίσχυση του πολύτιμου έργου των διασωστών, οι οποίοι πασχίζουν να βοηθήσουν συνανθρώπους μας που ακόμη βρίσκονται σε κίνδυνο.

Είθε η φοβερά αυτή δοκιμασία που βιώνουν σήμερα από κοινού οι δύο λαοί, να είναι η τελευταία, κατ’ αυτόν τον τρόπο, υπενθύμιση του ότι περισσότερα είναι αυτά που τους ενώνουν, από εκείνα που τους χωρίζουν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων