20/05/2022 20/05/2022 Στα Γραφεία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ στη Βικτώρια βρέθηκε η αντιπροσωπεία από την τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης, η οποία επισκέπτεται την Αυστραλία. Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σωζοπόλεως κ. Κυριακός και Κερασούντος κ. Ευμένιος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι Θεοφιλέστατοι και οι συνεργάτες τους ξενάγησαν...
20 Μαΐου, 2022 - 16:28
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2022 - 21:52

Στη Βικτώρια η αντιπροσωπεία από την τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης

Διαδώστε:
Στη Βικτώρια η αντιπροσωπεία από την τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης

Στα Γραφεία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ στη Βικτώρια βρέθηκε η αντιπροσωπεία από την τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης, η οποία επισκέπτεται την Αυστραλία. Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σωζοπόλεως κ. Κυριακός και Κερασούντος κ. Ευμένιος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι Θεοφιλέστατοι και οι συνεργάτες τους ξενάγησαν τους επισκέπτες στους χώρους της Ιεράς Μονής Άξιον Εστί και ιδιαίτερα στα γραφεία της Πρόνοιας, όπου ο συντονιστής κ. Ιωάννης Πιλαλίδης παρουσίασε περιληπτικά τα προγράμματα και τις δραστηριότητες του Κέντρου.

Ακολούθησε ξενάγηση στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ενώ οι Θεοφιλέστατοι μοιράστηκαν με τα μέλη της αντιπροσωπείας το όραμά της Αρχιεπισκοπής και του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου για την αξιοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη των χώρων της Ιεράς Μονής.

Επίσης, ενημέρωσαν τους επισκέπτες για τον ετήσιο εορτασμό της μνήμης των Αγίων Τεσσάρων Κρητικών Νεομαρτύρων που πραγματοποιείται στον Αρχιεπισκοπικό Ναό Άξιον Εστί. Ετέθη δε προς προσκύνηση η Ιερά Εικόνα των Αγίων, που έχει δωρίσει στον Αρχιεπισκοπικό Ναό η Κρητική παροικία.

Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, οι Θεοφιλέστατοι παρέθεσαν γεύμα στα μέλη της αντιπροσωπείας από την Κρήτη, κατά τη διάρκεια του οποίου αντηλλάγησαν δώρα, σε ανάμνηση της επίσκεψης.

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης κ. Μαρία Λιονή, τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο στον τομέα του Αποδήμου Ελληνισμού, κ. Κωνσταντίνο Φασουλάκη, τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Μενέλαο Μποκέα, τη Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεωργία Μηλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ. Κώστα Δανδουλάκη και Νίκο Μανουσάκη, τον αναπληρωτή Διευθυντή του Ιστορικού Μουσείου Κρήτη κ. Αγησίλαο Καλουτσάκη, και τη σεναριογράφο του ντοκιμαντέρ «Κρουσώνας: Στα χνάρια του Καπετάν Σατανά», κ. Κατερίνα Μπικάκη.

Σημειώνεται ακόμη ότι παρόντες κατά την επίσκεψη ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, και ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας και Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης.

 

Πηγή: vema.au.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων