31/05/2023 31/05/2023 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος υποδέχθηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, την ομάδα παραγωγής του Ντοκιμαντέρ υπό τον τίτλο «Στην Άλλη άκρη του Κόσμου», το οποίο σκιαγραφεί τη μεγάλη ιστορία της μετανάστευσης των Κρητών στην πέμπτη ήπειρο. Συγκεκριμένα, τα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Σύδνεϋ επισκέφθηκαν η...
31 Μαΐου, 2023 - 19:46
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2023 - 22:10

Στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας η ομάδα παραγωγής του ντοκιμαντέρ «Στην Άλλη άκρη του Κόσμου»

Διαδώστε:
Στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας η ομάδα παραγωγής του ντοκιμαντέρ «Στην Άλλη άκρη του Κόσμου»

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος υποδέχθηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, την ομάδα παραγωγής του Ντοκιμαντέρ υπό τον τίτλο «Στην Άλλη άκρη του Κόσμου», το οποίο σκιαγραφεί τη μεγάλη ιστορία της μετανάστευσης των Κρητών στην πέμπτη ήπειρο.

Συγκεκριμένα, τα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Σύδνεϋ επισκέφθηκαν η κ. Ανδριανή Αγγελιδάκη, Δημοσιογράφος, ο κ. Νίκος Παντερμαράκης, Σκηνοθέτης, ο κ. Νικόλας Λεβεντάκης, Διευθυντής Φωτογραφίας, ο κ. Μάνος Βιδάκης, Εικονολήπτης, και η κ. Εύα Σκούλα, Ηχολήπτρια.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε εγκάρδια τους συντελεστές του Ντοκιμαντέρ, ενώ αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση να καταθέσει και ο ίδιος την προσωπική του μαρτυρία, ως Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και, φυσικά, ως Κρητικός στην καταγωγή.

Μετά το πέρας της συνεντεύξεως, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας φιλοξένησε την ομάδα παραγωγής στο γραφείο του και συζήτησαν, σε φιλική ατμόσφαιρα, περί θεμάτων που αφορούν ευρύτερα την Ελληνική Ομογένεια της Αυστραλίας, καθώς και της φιλτάτης πατρίδος και της μεγαλονήσου Κρήτης.

Στο τέλος της συναντήσεως, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλους αναμνηστικά δώρα, στα οποία περιλαμβάνονταν ο τιμητικός Τόμος για τη ζωή και το έργο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού, υπό τον τίτλο: «Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός – Ποιμήν, Θεολόγος, Ποιητής», συλλεκτικά νομίσματα που εκδόθηκαν από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας για την Επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως και γραμματόσημα από την Επετειακή Σειρά που εκδόθηκε, επ’ αφορμή της ίδιας Επετείου, από τα Αυστραλιανά Ταχυδρομεία, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή.

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων