23/10/2022 24/10/2022 Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αυστραλία, συναντήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σωζοπόλεως κ. Κυριακό, στην έδρα της Επισκοπής, στον Αρχιεπισκοπικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου, στη Μελβούρνη.     Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν ζητήματα και ανάγκες της Επισκοπής, η πολυεπίπεδη προσφορά...
23 Οκτωβρίου, 2022 - 20:20
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2022 - 5:37

Στον Επίσκοπο Σωζοπόλεως ο Νίκος Χαρδαλιάς

Διαδώστε:
Στον Επίσκοπο Σωζοπόλεως ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αυστραλία, συναντήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σωζοπόλεως κ. Κυριακό, στην έδρα της Επισκοπής, στον Αρχιεπισκοπικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου, στη Μελβούρνη.

 

 

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν ζητήματα και ανάγκες της Επισκοπής, η πολυεπίπεδη προσφορά της μέσω των ιεραποστολικών, ανθρωπιστικών και εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών της για την ανάδειξη της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Ο κ. Χαρδαλιάς εξήρε το έργο της Επισκοπής και τις καταβαλλόμενες προσπάθειες πλαισιωμένες πάντα με αισθήματα φιλελληνισμού και αγάπης για το Ελληνικό Έθνος και την Ορθόδοξη Εκκλησία.

 

 

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, πριν τη συνάντηση, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και την Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των πεσόντων της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου που τελέστηκαν στον Αρχιεπισκοπικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού.

 

 

Ακολούθως, ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε το Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης και περιηγήθηκε στους χώρους του, όπου φιλοξενούνται εκθέματα που προωθούν και διαιωνίζουν τον ελληνικό πολιτισμό και αναδεικνύουν την ελληνική ιστορία στη διαχρονία του. Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής της Greek Media Group (Ραδιοφωνικός Σταθμό “3XY-Radio Hellas και Εφημερίδα «Τα Νέα») κ. Σπύρος Αλατσάς.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μελβούρνη, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Πρόξενο κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Επίσης, μίλησε στα στελέχη της διπλωματικής αντιπροσωπείας, τα οποία συνεχάρη για τον εξαιρετικό τρόπο εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Επιπρόσθετα, στην έδρα του Γενικού Προξενείου, συναντήθηκε με τους Ελληνο-Αυστραλούς Πολιτειακούς Βουλευτές της Βικτώρια κ. Nick Staikos (και Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ της Βικτώρια αρμόδιο για τους τομείς της παιδείας, της υγειονομικής περίθαλψης και των μεταφορών) και κ. Lee Tarlamis, με τους οποίους συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και της Διασποράς.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς συμμετείχε σε γεύμα εργασίας με επιφανείς επιχειρηματίες της ελληνικής Διασποράς στη Μελβούρνη. Σε μία παραγωγική συζήτηση αντάλλαξε απόψεις για θέματα συνεργασίας και επενδύσεων στην ελληνική οικονομία, η οποία, παρά τις συνεχιζόμενες παγκόσμιες κρίσεις, αναπτύσσεται με εξαιρετικούς ρυθμούς.

Τέλος ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παραχώρησε συνεντεύξεις στα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης:

• Στον ραδιοφωνικό σταθμό “3XY-Radio Hellas”.

• Στην εφημερίδα «ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ».

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσε ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων