27/06/2019 27/06/2019 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ ιερούργησε, την Τρίτη 25η Ιουνίου, στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Αθανασίου – Rookwood, πλαισιούμενος από Ιερείς της 1ης Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Νέας Νοτίου Ουαλίας και Καμπέρας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος τέλεσε μνημόσυνο και εν συνεχεία τρισάγιο...
27 Ιουνίου, 2019 - 14:00

Τρίμηνο Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού

Διαδώστε:
Τρίμηνο Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ ιερούργησε, την Τρίτη 25η Ιουνίου, στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Αθανασίου – Rookwood, πλαισιούμενος από Ιερείς της 1ης Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Νέας Νοτίου Ουαλίας και Καμπέρας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος τέλεσε μνημόσυνο και εν συνεχεία τρισάγιο επί του μνήματος με αφορμή τη συμπλήρωση τριών μηνών από την ημέρα που πέρασε στην αιωνιότητα ο επί 44 συναπτά έτη μακαριστός Ποιμενάρχης της Αυστραλίας κυρός Στυλιανός.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι ο θεοσεβής λαός της Αυστραλίας τηρεί ζωντανή τη μνήμη «του στοργικού πατέρα, του ποιμένα, του αρίστου θεολόγου, του διοικητή, του ανθρώπου που απέδιδε τα του Θεού τω Θεώ, δεν φοβήθηκε τους ισχυρούς μήτε τους κυβερνώντας, αλλά έλεγε πάντοτε την αλήθεια.»

Σημειώνεται ότι το προσεχές Σάββατο 29η Ιουνίου, θα τελεστεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Redfern, κατά την προσήκουσα εκκλησιαστική τάξη, η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, παρουσία εκπροσώπων των κατά τόπους Εκκλησιών, εκπροσώπων άλλων δογμάτων, ανωτάτων πολιτειακών παραγόντων και του χριστεπωνύμου πληρώματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων