21/09/2019 21/09/2019 Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την ποιότητα του ελαιολάδου, στην συνεδριακή αίθουσα της Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης με θέμα: «Ποιότητα ελαιολάδου: Προετοιμασία για την συγκομιδή και οργανοληπτική αξιολόγηση», που διοργάνωσε και συντόνισε ο Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης (ΣΥΤΕΚ). Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο κ. Αντώνης Μαρακάκης, Επικεφαλής Γεωπόνος Πιστοποιημένης Ομάδας Παραγωγών της Terra Creta...
21 Σεπτεμβρίου, 2019 - 21:21

Ημερίδα για το ελαιόλαδο στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

Διαδώστε:
Ημερίδα για το ελαιόλαδο στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την ποιότητα του ελαιολάδου, στην συνεδριακή αίθουσα της Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης με θέμα: «Ποιότητα ελαιολάδου: Προετοιμασία για την συγκομιδή και οργανοληπτική αξιολόγηση», που διοργάνωσε και συντόνισε ο Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης (ΣΥΤΕΚ).
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο κ. Αντώνης Μαρακάκης, Επικεφαλής Γεωπόνος Πιστοποιημένης Ομάδας Παραγωγών της Terra Creta και η κ. Ελευθερία Γερμανάκη, Γεωπόνος, Υπεύθυνη και Panel Supervisor στο Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου Α.Σ Ρεθύμνου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται, πίνακας και εσωτερικός χώρος
Οι παρευρισκόμενοι, οι οποίοι ήταν παραγωγοί ελαιολάδου, ελαιουργοί, τυποποιητές, αλλά και καταναλωτές, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορες ποιότητες ελαιολάδων, μέσω συγκεκριμένων δοκιμών γευσιγνωσίας και να ξεχωρίσουν ελαιόλαδα κορυφαίας ποιότητας, αλλά και προϊόντα με ελαττώματα. Ο σκοπός ήταν να γίνει αντιληπτό ότι αν τηρούνται ορθές πρακτικές στον ελαιώνα, οι οποίες αναφέρθηκαν με τρόπο απολύτως κατανοητό και λεπτομερώς στην Ημερίδα, τότε επηρεάζεται απολύτως θετικά η ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου, το οποίο επιφέρει σημαντικά βελτιωμένα χαρακτηριστικά στο τελικό προϊόν.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος
Κατά την Εσπερίδα προήδρευσαν –εκ μέρους της ΣΥΤΕΚ– ο κ. Φώτης Σουσαλής και ο κ. Ελευθέριος Ρενιέρης. Εκ μέρους του Γενικού Διευθυντή της ΟΑΚ, Δρος Κωνσταντίνου Ζορμπά, Χαιρετισμό απηύθυνε ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Ιδρύματος, κ. Αντώνης Καλογεράκης, ο οποίος τόνισε τη σημασία του σεβασμού στο περιβάλλον, περιορίζοντας τα αγροχημικά στις καλλιέργειες, σε όφελος των ελαιοπαραγωγών και των καταναλωτών και παράγοντας τελικό προϊόν εξαιρετικής ποιότητας, ικανό να σταθεί επάξια στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, με σεβασμό στον άνθρωπο και στη φύση.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων