21/04/2023 22/04/2023 Τον πρώην Πρέσβη της Ελλάδος στη Δανία κ. Νικόλαο Κοτροκόη, υποδέχτηκε  στην έδρα της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας, στην Στοκχόλμη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση η επίσκεψη του κ. Κοτροκόη ήταν αιφνίδια και αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη: “Συγκεκριμένα, την ώρα της συνάντησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ....
21 Απριλίου, 2023 - 19:50
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2023 - 0:52

Επίσκεψη του πρώην Πρέσβη της Ελλάδος στη Δανία στον Μητροπολίτη Σουηδίας

Διαδώστε:
Επίσκεψη του πρώην Πρέσβη της Ελλάδος στη Δανία στον Μητροπολίτη Σουηδίας

Τον πρώην Πρέσβη της Ελλάδος στη Δανία κ. Νικόλαο Κοτροκόη, υποδέχτηκε  στην έδρα της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας, στην Στοκχόλμη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση η επίσκεψη του κ. Κοτροκόη ήταν αιφνίδια και αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη: “Συγκεκριμένα, την ώρα της συνάντησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα με τη νεολαία, όπως κάθε Πέμπτη απόγευμα, τηλεφώνησε ο κ. Κοτροκόης  και ζήτησε να τον επισκεφθεί, καθώς ευρισκόταν στην Σουηδία, για συναντήσεις με το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Με αισθήματα χαράς και τιμής, ο Σεβασμιώτατος εδέχθη τον κ. Κοτροκόη, τον οποίο ξενάγησε στον αποκατασταθέντα Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Μουσείο Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς, όπου αντάλλαξαν σκέψεις για σύγχρονα ανακύπτοντα θέματα ανά τον κόσμο και στην συνέχεια τον παρουσίασε στα μέλη της νεολαίας.
Ακολούθως, άπαντες εδεξιώθησαν σε εστιατόριο της πόλεως, αφού το συγκεκριμένο δείπνο είχε προγραμματισθεί από τον Σεβασμιώτατο προ ημερών, προς τιμήν των νέων, οι οποίοι τις ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος διηκόνησαν στο ιερό αναλόγιο και συνέβαλον στον ευτρεπισμό του ναού.
Μετά το δείπνο, ο Μητροπολίτης κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος από τον εφημέριο του Καθεδρικού Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, ξενάγησε τον κ. Πρέσβη σε αξιοθέατα της πόλεως και τον ευχαρίστησε για την τιμητική επίσκεψή του, ευχήθηκε δε τα δέοντα για τις Πασχάλιες ημέρες και επιδαψίλευσε την ευλογία του Αναστάντος Κυρίου στον ίδιο και τα μέλη της οικογενείας του.
Στον υψηλό επισκέπτη, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε την τελευταία μελέτη του για την Πατριαρχική Επίσκεψη στην Στοκχόλμη και παραδοσιακά πασχαλινά γλυκίσματα”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων