18/11/2019 18/11/2019 Τα ονομαστήριά του εόρτασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος, επί τη μνήμη του Αγίου Γενναδίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως. Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, τελέστηκε ο Μ. Εσπερινός στον Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, στην έδρα της Μητροπόλεως την Βενετία, χοροστατούντος του εορτάζοντος ιεράρχου. Χθες Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, ο...
18 Νοεμβρίου, 2019 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2019 - 8:49

Ευχές από την «ιδιαίτερη πατρίδα» για τον Μητρ. Ιταλίας

Διαδώστε:
Ευχές από την «ιδιαίτερη πατρίδα» για τον Μητρ. Ιταλίας

Τα ονομαστήριά του εόρτασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος, επί τη μνήμη του Αγίου Γενναδίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, τελέστηκε ο Μ. Εσπερινός στον Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, στην έδρα της Μητροπόλεως την Βενετία, χοροστατούντος του εορτάζοντος ιεράρχου.

Χθες Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, ο Ιταλίας Γεννάδιος χοροστάτησε στην Θ. Λειτουργία που τελέστηκε στον Ναό του Αγίου Γεωργίου, συμπροσευχομένου του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ.

Τον χορό ψαλτών διηύθυνε ο πρωτοψάλτης Γεώργιος Ντόβολος.

Πολλοί πιστοί από την Ιταλία και την Ρόδο, και μάλιστα από την Κρεμαστή, την ιδιαίτερη πατρίδα του Σεβ. Γενναδίου, προσήλθαν για να του ευχηθούν το «Εις πολλά έτη».

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Ιταλίας Γεννάδιος είπε, στην ομιλία του, ότι του ευχήθηκε τηλεφωνικώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος και του εξέφρασε την ανησυχία και την συμπαράστασή Του, για το ακραίο φαινόμενο των πλημμυρών που έπληξε την Βενετία τις τελευταίες μέρες.

Μάλιστα ο Πατριάρχης επρόκειτο να μεταβεί στην Βενετία, μετά την επίσκεψή Του στο Βέλγιο, για την Ημερίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών, με θέμα:  «Οικουμενικός Ελληνισμός και Βενετία». Όμως, η δύσκολη κατάσταση στην Βενετία τον ανάγκασε να επιστρέψει στην Πόλη.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων