04/09/2022 05/09/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Eindhoven στην Ολλανδία συμπαραστούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητρόπολης και τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Daniël Becker, ο οποίος είναι ολλανδός στην καταγωγή, και έγγαμος και πατέρας τεσσάρων τέκνων. Ο Σεβασμιώτατος, το...
04 Σεπτεμβρίου, 2022 - 18:21
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2022 - 1:32

Χειροτονία διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου

Διαδώστε:
Χειροτονία διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Eindhoven στην Ολλανδία συμπαραστούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητρόπολης και τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Daniël Becker, ο οποίος είναι ολλανδός στην καταγωγή, και έγγαμος και πατέρας τεσσάρων τέκνων.

Ο Σεβασμιώτατος, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στον λόγο του προς τον χειροτονηθέντα είπε μεταξύ άλλων: «Αγαπητέ μου υποδιάκονε, καλείσαι να διακονήσεις και η Εκκλησία μας αποδέχεται την κλήση σου αυτή σήμερα. Η διακονία σου θα είναι πρώτα απ’ όλα μία διακονία λειτουργική.

Η διακονία αυτή είναι σπουδαία και ιερή και, ως εκ τούτου, πρέπει να τελείται πάντοτε με φόβο Θεού. Θα ήθελα να παραθέσω εδώ τα λόγια τα οποία λέει ο διάκονος προς τον ιερέα ή τον επίσκοπο στην αρχή της Θείας Λειτουργίας: “Καιρὸς τοῦ ποιῆσαι τῷ Κυρίῳ”. Ναι, “Αυτή είναι η ώρα να ενεργήσει ο Κύριος “!

Αυτή η πρόταση, η οποία είναι απόσπασμα από τους Ψαλμούς, είναι ταυτόχρονα τόσο βαθιά και τόσο απλή. Δίνει προοπτική σε αυτό το οποίο συμβαίνει στη Θεία Λειτουργία και σε όλα τα μυστήρια της Εκκλησίας μας. Είναι, τρόπον τινά, ο φακός μέσα από τον οποίο πρέπει να βλέπουμε όλη την Θεία Λειτουργία.

Είναι πράγματι ο Κύριος ο οποίος λαμβάνει την πρωτοβουλία. (…) Αυτό το οποίο βιώνουμε σήμερα είναι καρπός της ενέργειάς Του! Από τη θέλησή Του! Αναζητεί διακόνους και επέλεξε εσένα. Στα ελληνικά αυτό λέγεται “κλήρος”. Γιατί σου τα λέω όλα αυτά; Για να καταστεί σαφές ότι ο Θεός είναι Αυτός ο οποίος σε έχει καλέσει…».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων