26/07/2020 26/07/2020 Με λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα η πανήγυρις της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. Στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων, στον οποίο φυλάσσεται απότμημα του ιερού λειψάνου της λαοφιλούς Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέλυσε τη δύναμη της πίστεως της Αγίας, η οποία δέχθηκε το...
26 Ιουλίου, 2020 - 14:18
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2020 - 15:46

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στο Παρίσι

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στο Παρίσι

Με λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα η πανήγυρις της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων, στον οποίο φυλάσσεται απότμημα του ιερού λειψάνου της λαοφιλούς Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέλυσε τη δύναμη της πίστεως της Αγίας, η οποία δέχθηκε το μαρτύριο με παρρησία και ευγνωμοσύνη προς τον Κύριο. «Να αντλούμε δύναμη από το μαρτύριο της Αγίας και να πορευόμαστε στη ζωή μας με θάρρος και πίστη. Να είμαστε έτοιμοι να ομολογήσουμε και εμείς τον Χριστό αν ποτέ μας ζητηθεί. Να δείχνουμε παρόμοια υπομονή στις δοκιμασίες του βίου μας οι οποίες στην πραγματικότητα είναι μηδαμινές μπροστά σε αυτά που πέρασαν οι Άγιοι Μάρτυρες της Εκκλησίας μας», τόνισε ο Μητροπολίτης Γαλλίας, μεταξύ άλλων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων