27/10/2021 27/10/2021 Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021, ημέρα μνήμης του αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Maasmechelen στο Βέλγιο. O Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον άγιο Δημήτριο και στην μόνη φιλοδοξία του να είναι...
27 Οκτωβρίου, 2021 - 16:14

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου Maasmechelen στο Βέλγιο

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Δημητρίου Maasmechelen στο Βέλγιο

Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021, ημέρα μνήμης του αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Maasmechelen στο Βέλγιο.

O Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον άγιο Δημήτριο και στην μόνη φιλοδοξία του να είναι φίλος του Χριστού ως έμπνευση για την πνευματική ζωή του χριστιανού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Καρατζογιάννη, για το ποιμαντικό έργο το οποίο επιτελεί στην Ενορία, καθώς και τους λοιπούς κληρικούς για την συμμετοχή τους στην πανήγυρι, ενώ εξέφρασε και την χαρά του για την ωραία απόδοση των ύμνων της εορτής από νέους της Ενορίας οι οποίοι μαθητεύουν στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθησε εόρτιο κέρασμα για τους πιστούς, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων του Βελγίου.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων