20/08/2021 20/08/2021 Η πρώτη προσευχή στον υπό ανέγερση ναό στο Jeonju στη Ν. Κορέα τελέστηκε μετά την Θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου. Κατά την επίσκεψη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος μαζί με τους πιστούς που τον συνόδευαν έψαλλαν το Απολυτίκιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ο Μητροπολίτης στην σύντομη ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Σήμερα ζούμε ένα θαύμα της...
20 Αυγούστου, 2021 - 9:44
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2021 - 11:11

Η Ορθοδοξία στην Κορέα ζει το δικό της θαύμα

Διαδώστε:
Η Ορθοδοξία στην Κορέα ζει το δικό της θαύμα

Η πρώτη προσευχή στον υπό ανέγερση ναό στο Jeonju στη Ν. Κορέα τελέστηκε μετά την Θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου. Κατά την επίσκεψη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος μαζί με τους πιστούς που τον συνόδευαν έψαλλαν το Απολυτίκιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο Μητροπολίτης στην σύντομη ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Σήμερα ζούμε ένα θαύμα της Παναγίας μας. Από τότε που ξεκινήσαμε μέχρι σήμερα, το έργο αυτό πέρασε από πολλές δύσκολες φάσεις. Ανθρωπίνως δεν ήταν δυνατόν να φθάσει η ανέγερση εδώ που έφθασε, και σήμερα να βρισκόμαστε κάτω από τον θόλο του ναού. Θυμάμαι πάντα τα δάκρυα της θλίψης που γέμισαν τα μάτια μας όταν αναγκαστήκαμε, παρά την θέλησή μας, να μεταφερθούμε από τον παλιό ναό στον προσωρινό που έχουμε μέχρι τώρα. Σήμερα όμως τα δάκρυα της θλίψης μετατράπηκαν σε δάκρυα χαράς και συγκίνησης βλέποντας το θαύμα του νέου ναού στον οποίο ιστάμεθα με δέος».

Στην συνέχεια, αφού ευχήθηκε του χρόνου να αξιωθούμε να εορτάσουμε πανηγυρικά την εορτή της Παναγίας μας στον καινούργιο ναό, προέτρεψε όλους να συνεργασθούν για την αποπεράτωση ανεγέρσεως του ναού και την προετοιμασία του για την τέλεση των θυρανοιξίων.

Απευθυνόμενος δε στα παρευρισκόμενα παιδιά είπε: «Αυτός ο ναός είναι ο δικός σας ναός. Σ᾽ αυτόν θα αγιάζεσθε με τον λόγο του Θεού και την μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, σ᾽ αυτόν θα ενηλικιωθείτε, σ᾽ αυτόν θα παντρευτείτε, σ᾽ αυτόν θα βαπτίσετε τα παιδιά σας, σ᾽ αυτόν θα ζήσετε όλη την ζωή σας. Να τον αγαπήσετε, λοιπόν, περισσότερο και από το σπίτι σας».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων