21/10/2020 21/10/2020 Η Επιτροπή Ορθόδοξης Νεολαίας της Benelux της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, διοργάνωσε στις 17 Οκτωβρίου 2020 μία τηλεσυνάντηση αντί της ετήσιας συνάντησης, η οποία έπρεπε να αναβληθεί. Θέμα της ήταν η στάση των χριστιανών έναντι στην πανδημία και το ανέπτυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος Patriciu Vlaicu, Προϊστάμενος των Ενοριών...
21 Οκτωβρίου, 2020 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2020 - 17:38

«Mη φοβείσθε» – Η στάση των Χριστιανών απέναντι στον κορωνοϊό

Διαδώστε:
«Mη φοβείσθε» – Η στάση των Χριστιανών απέναντι στον κορωνοϊό

Η Επιτροπή Ορθόδοξης Νεολαίας της Benelux της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, διοργάνωσε στις 17 Οκτωβρίου 2020 μία τηλεσυνάντηση αντί της ετήσιας συνάντησης, η οποία έπρεπε να αναβληθεί.

Θέμα της ήταν η στάση των χριστιανών έναντι στην πανδημία και το ανέπτυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος Patriciu Vlaicu, Προϊστάμενος των Ενοριών του Πατριαρχείου Ρουμανίας στο Βέλγιο και καθηγητής Πανεπιστημίου, στην διάλεξή του «Mὴ φοβεῖσθε» (Ἰω. 6, 20).

Αρκετοί νέοι διαφόρων εθνικοτήτων συμμετείχαν σε αυτήν την πνευματική συνάντηση και είχαν την ευκαιρία να προσευχηθούν μαζί, να μοιραστούν τις πνευματικές τους εμπειρίες και να θέσουν ερωτήσεις πάνω στο θέμα.

Στο τέλος της συνάντησης, τα συμπεράσματα των νέων μίλησαν για την φιλική και πνευματική ατμόσφαιρα, η οποία επικράτησε, αλλά και την επιβεβαίωση ότι ανήκουμε στην ίδια πνευματική ταυτότητα, η οποία εκφράζεται από την συμμετοχή μας στο Σώμα του Χριστού, το οποίο είναι η «μία, αγία, καθολική και αποστολική» Εκκλησία, παρά τις διαφορετικές εθνικές καταγωγές και την πανδημία.

Η συνάντηση άνοιξε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα, ο οποίος ενθάρρυνε τους συμμετέχοντες να μην φοβούνται.

Από το 1979, η Ορθόδοξη Νεολαία της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου διοργανώνει συναντήσεις των ορθοδόξων νέων, για να διευκολύνει την αμοιβαία προσέγγιση των νεών στην κοινή πνευματική τους αναζήτηση.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων