17/01/2021 17/01/2021 Στην ευαγγελική περικοπή της θεραπείας των δέκα λεπρών αναφέρθηκε στο σημερινό κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων. Συγκεκριμένα, μίλησε για τη δύναμη του Ιησού Χριστού να θεραπεύει κάθε ασθένεια που μας βασανίζει, αρκεί με πίστη να επιζητούμε το...
17 Ιανουαρίου, 2021 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2021 - 16:35

Μητροπολίτης Γαλλίας: «Η επιστήμη είναι Θείο δώρο»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Γαλλίας: «Η επιστήμη είναι Θείο δώρο»

Στην ευαγγελική περικοπή της θεραπείας των δέκα λεπρών αναφέρθηκε στο σημερινό κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων.

Συγκεκριμένα, μίλησε για τη δύναμη του Ιησού Χριστού να θεραπεύει κάθε ασθένεια που μας βασανίζει, αρκεί με πίστη να επιζητούμε το έλεός του. Ανέλυσε την αξία της ευγνωμοσύνης απέναντι στους ευεργέτες μας και κυρίως προς τον Θεό για όλα τα καλά που μας προσφέρει, ακόμα και για την ίδια μας τη ζωή, που είναι δικό Του δώρο.

Επίσης, συσχέτισε τη λέπρα με όλες τις άλλες αρρώστιες και πανδημίες, που ανά τους αιώνες έπληξαν την ανθρωπότητα και αποδεκάτισαν πληθυσμούς. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στη σημερινή πανδημία Covid-19, που αφαίρεσε τη ζωή από χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και υπογράμμισε τη μεγάλη ανάγκη προσευχής και ενδυνάμωσης της πίστεώς μας, για να σωθούμε από αυτό το μεγάλο κακό. Ακόμα, και της εμπιστοσύνης που πρέπει να δείχνουμε στην επιστήμη, η οποία είναι γνώση, δηλαδή Θείο δώρο στην υπηρεσία του ανθρώπου, το οποίο οφείλουμε να σεβόμαστε και να τιμούμε.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων