19/07/2020 19/07/2020 «Η Αγία Σοφία είναι ιδέα, δεν μπορεί να περιοριστεί σε τέσσερις τοίχους. Είναι μέσα στην καρδιά μας, μας ψυχή μας» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος αμέσως μετά την ενθρόνισή του από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ο ιστορικός ναός της αγίας Σοφίας ήταν, είναι και θα παραμείνει στις καρδιές...
19 Ιουλίου, 2020 - 10:29
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2020 - 10:21

Μητροπολίτης Ίμβρου: «Η Αγία Σοφία είναι ιδέα»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Ίμβρου: «Η Αγία Σοφία είναι ιδέα»

«Η Αγία Σοφία είναι ιδέα, δεν μπορεί να περιοριστεί σε τέσσερις τοίχους. Είναι μέσα στην καρδιά μας, μας ψυχή μας» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος αμέσως μετά την ενθρόνισή του από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο ιστορικός ναός της αγίας Σοφίας ήταν, είναι και θα παραμείνει στις καρδιές των ομογενών όπου και αν βρίσκονται.

Ο πρώην πρόεδρος των Ιμβρίων Αθηνών, Πάρης Ασανάκης, μιλώντας στο MEGA, είπε ότι η απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δεν απηχεί σε όλους τους πολίτες της Τουρκίας. «Θα γίνει κατανοητό πως η απόφαση αυτή δεν απηχεί το σύνολο του πληθυσμού της χώρας αυτής».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην ομιλία του για την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου, είπε ότι οι ενέργειες των αρχών για τον αφανισμό της Ίμβρου το 1964 έκαναν πιο δυνατούς τους Ίμβριους.

Τέλος, την ιδέα για το πνεύμα των Ιμβρίων έδωσε στις αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε στο MEGA μετά την ενθρόνισή του, ο μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος. «Παρόλα όσα συμβαίνουν πρέπει να σταθούμε με ψηλά το κεφάλι. Πιστεύω ότι από εδώ θα ξεκινήσουν όμορφα πράγματα».

Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ: 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων