22/05/2019 22/05/2019 Πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, μία εβδομάδα πριν τις ευρωπαικές εκλογές, μία μεγαλειώδης διαδήλωση με κεντρικό θέμα: «Μια Ευρώπη για όλους – Η φωνή σου ενάντια στον εθνικισμό» Περίπου 50 οργανώσεις, ιδρύματα και σύλλογοι διοργάνωσαν τη διαδήλωση, η οποία είχε μεγάλο παλμό, λόγω και της συμμετοχής χιλιάδων νέων. Η πορεία ξεκίνησε από την Odeosnplatz του Μονάχου με...
22 Μαΐου, 2019 - 22:25
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2019 - 22:27

Παρούσα η Εκκλησία στη διαδήλωση για την Ευρώπη στο Μόναχο

Διαδώστε:
Παρούσα η Εκκλησία στη διαδήλωση για την Ευρώπη στο Μόναχο

Πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, μία εβδομάδα πριν τις ευρωπαικές εκλογές, μία μεγαλειώδης διαδήλωση με κεντρικό θέμα: «Μια Ευρώπη για όλους – Η φωνή σου ενάντια στον εθνικισμό»

Περίπου 50 οργανώσεις, ιδρύματα και σύλλογοι διοργάνωσαν τη διαδήλωση, η οποία είχε μεγάλο παλμό, λόγω και της συμμετοχής χιλιάδων νέων.

Η πορεία ξεκίνησε από την Odeosnplatz του Μονάχου με ομιλίες κατά του ρατσισμού, για βοήθεια των προσφύγων που βρίσκουν τραγικό θάνατο στις εμπόλεμες περιοχές και πνίγονται στη Μεσόγειο, για Δημοκρατία και ελευθερία γνώμης, για κοινωνική δικαιοσύνη, για την οικολογία, για τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.ά. και με χιλιάδες πανώ διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η Εκκλησία μας έλαβε μέρος στην πορεία με τον Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση, Αρχιερατικό Επιτετραμμένο για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία.

 

 

Ο π. Απόστολος Μαλαμούσης μετείχε στην οργάνωση «Το Μόναχο είναι (έγχρωμο) πολύχρωμο» («München ist bunt») που δηλώνει ότι η πόλη του Μονάχου είναι ανοικτή για όλους, ασχέτως καταγωγής, γλώσσης, θρησκεύματος, και πολιτιστικής ταυτότητας. Το σύνθημα «Το Μόναχο είναι πολύχρωμο» είναι μια δυναμική απάντηση στο νεοναζισμό που από την εποχή του Χίτλερ έχει το καφέ χρώμα ως επιλογή του για την απάνθρωπη ιδεολογία του.

Τον π. Απόστολο χαιρέτισαν με εγκαρδιότητα η αρχηγός των Πρασίνων στη Βαυαρική Βουλή κ. Κatharina Schulze, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των πολυπληθών ομάδων.
Να σημειωθεί ότι παρόμοιες μεγαλειώδεις πορείες έλαβαν σήμερα μέρος και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας.

 

Φωτογραφίες: Μαλαμούσης

ΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗΓΝΩΜΗ

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων