11/01/2023 11/01/2023 Το Πατριαρχικό ίδρυμα Ορθοδόξου Ιεραποστολής Άπω Ανατολής, προσκαλεί στο πνευματικό μνημόσυνο του αειμνήστου Μητροπολίτη Πισιδίας, του από Κορέας, κυρού Σωτηρίου (Τράμπα), την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στις 5.30μμ., στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αργυρουπόλεως. Θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Κορέας και έξαρχο Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος, ο οποίος θα εισηγηθεί το θέμα: Η οσιακή κοίμηση ενός μεγάλου ιεραποστόλου....
11 Ιανουαρίου, 2023 - 9:47
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2023 - 9:48

Πρόσκληση για το πνευματικό μνημόσυνο του Μητροπολίτη Πισιδίας κυρού Σωτηρίου Τράμπα

Διαδώστε:
Πρόσκληση για το πνευματικό μνημόσυνο του Μητροπολίτη Πισιδίας κυρού Σωτηρίου Τράμπα

Το Πατριαρχικό ίδρυμα Ορθοδόξου Ιεραποστολής Άπω Ανατολής, προσκαλεί στο πνευματικό μνημόσυνο του αειμνήστου Μητροπολίτη Πισιδίας, του από Κορέας, κυρού Σωτηρίου (Τράμπα), την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στις 5.30μμ., στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αργυρουπόλεως.

Θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Κορέας και έξαρχο Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος, ο οποίος θα εισηγηθεί το θέμα: Η οσιακή κοίμηση ενός μεγάλου ιεραποστόλου.

O Mητροπολίτης Πισιδίας (ο από Κορέας) Κυρός Σωτήριος (Τράμπας)

Ένας μεγάλος Ιεραπόστολος στην Άπω Ανατολή και Μικρά Ασία

Στις 10 Ιουνίου 2022 σε ηλικία 93 ετών αναχώρησε για το Ουράνιο Θυσιαστήριο ο Μητροπολίτης Πισιδίας κυρός Σωτήριος (Τράμπας) ο σοφός Ιεράρχης με το γνήσιο οικουμενικό και εκκλησιαστικό φρόνημα. Ανεπαύθη εκ των κόπων αυτού ο πρύτανης των εν ζωή Ιεραποστόλων, ο χαλκέντερος εργάτης του Αμπελώνος του Κυρίου, ο οποίος αναλώθηκε στο έργο του ευαγγελισμού των ανθρώπων «εκ νεότητος αυτού» και μέχρι της τελευταίας αναπνοής του στην Ελλάδα, στην Κορέα και στην Μ. Ασία. Ο μακαριστός, ήταν ο πρώτος Ορθόδοξος Μητροπολίτης της Μητρόπολης Κορέας και καταγόταν από την Άρτα.

Από πρωτοσύγκελος, με έξοχα διοικητικά προσόντα,της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επί Αρχιεπισκοπίας Ιερωνύμου του Α΄, με δική του αίτηση προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανέλαβε την ευθύνη του Ιεραποστολικού κλιμακίου της Κορέας. Εκεί έθεσε τις βάσεις για ένα ελπιδοφόρο μέλλον της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Άπω Ανατολή και ιδιαίτερα στην Κορέα. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον ανύψωσε στο επισκοπικό αξίωμα υπό τον τίτλο Ζήλων και αργότερα τον κατέστησε Μητροπολίτη Κορέας και Έξαρχο Ιαπωνίας.

Μετά την παραίτηση του από τη Μητρόπολη Κορέας το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον εξέλεξε Μητροπολίτη Πισιδίας. Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Πισιδίας κυρός Σωτήριος δέχτηκε στα βαθιά του γεράματα την νέα του θέση ως «δώρο» και «φωνή» Θεού, προσφέροντας το δικό του «αντίδωρο» αγάπης και διάδοσης του Ευαγγελίου στην Νότια Μικρά Ασία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε για αυτόν: «Δοξολογούμεν τον Δομήτορα της Εκκλησίας, διότι εχαρίσατο εις αυτήν τον Άγιον Πισιδίας, τον Απόστολον και Ιεραπόστολον, τον θυσιαστικόν και αγαπητικόν, τον φιλάγιον και φιλάνθρωπον, τον ασκητήν και άνθρωπον της προσευχής, τον πνευματικόν πατέρα, ο οποίος είναι διά τα τέκνα αυτού ο στοργικός ποιμενάρχης, εκείνος ο οποίος γνωρίζει τας πραγματικάς ανάγκας των, βαστάζει και περιθάλπει τα ασθενήματά των.

Ο Μητροπολίτης Πισιδίας Σωτήριος είναι ο ένθερμος κήρυξ του Ευαγγελίου, ο οποίος μετέφερε και μεταφέρει “ρήματα ζωής αιωνίου” (Ιωαν. στ’, 68) εις τα βάθη των ψυχών και εις τα πέρατα της οικουμένης».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων