19/06/2024 19/06/2024 Θεία Λειτουργία του Αγίου Παϊσίου του Μεγάλου τελέστηκε σήμερα στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Ιεροθέου και Στεφάνου στη Βουδαπέστη από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Απαμείας κ. Παΐσιο ο οποίος άγει τα Ονομαστήριά του. Ο βίος του Οσίου Παϊσίου του Μεγάλου και του θεοφόρου Ο όσιος Παΐσιος καταγόταν από την Αίγυπτο και γεννήθηκε το έτος 300 μ.Χ. από...
19 Ιουνίου, 2024 - 19:50
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2024 - 19:40

Τα Ονομαστήρια του Επισκόπου Απαμείας Παϊσίου

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του Επισκόπου Απαμείας Παϊσίου

Θεία Λειτουργία του Αγίου Παϊσίου του Μεγάλου τελέστηκε σήμερα στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Ιεροθέου και Στεφάνου στη Βουδαπέστη από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Απαμείας κ. Παΐσιο ο οποίος άγει τα Ονομαστήριά του.

Ο βίος του Οσίου Παϊσίου του Μεγάλου και του θεοφόρου

Ο όσιος Παΐσιος καταγόταν από την Αίγυπτο και γεννήθηκε το έτος 300 μ.Χ. από γονείς πολύ πλούσιους, αλλά και ευσεβείς. Ήταν επτά αδέλφια και ο μικρότερος ήταν ο Παΐσιος. Σε μικρή ηλικία έμεινε ορφανός από πατέρα και η στοργική μητέρα του τον ανέθρεψε σύμφωνα με τις επιταγές του Ευαγγελίου. Σε νεαρή ηλικία ο Παΐσιος, πήγε στην έρημο κοντά στον διάσημο, για την αρετή του αββά Παμβώ. Με οδηγό αυτόν τον έμπειρο πνευματικό πατέρα, ο Παΐσιος απέκτησε πολλές θείες αρετές. Όταν πέθανε ο Παμβώ, ο Παΐσιος αναχώρησε στο δυτικό μέρος της ερήμου και εκεί έστησε τη διαμονή του, όπου πλήθος ανθρώπων πήγαιναν προς αυτόν, για να ζητήσουν το δρόμο της σωτηρίας και ν’ ακούσουν από το στόμα του λόγια πνευματικά και ψυχωφελή. Όταν ο Παΐσιος έφτασε σε βαθιά γεράματα, τον παρεκάλεσαν πολλοί αδελφοί, ν’ αφήσει την έρημο και να κατεβεί στην κοντινότερη πόλη, για να μπορέσουν πολλοί άνθρωποι να ωφεληθούν από τους άγιους λόγους του. Πράγμα που έγινε και έτσι δόθηκε σε πολλούς η ευκαιρία να γνωρίσουν τον δρόμο της σωτηρίας, από τα θεόπνευστα λόγια του Παϊσίου. Μαθητής του Οσίου, υπήρξε και ο Όσιος Παύλος. Αφού ωφέλησε πολλούς συνανθρώπους του, πέθανε σε πολύ προχωρημένη ηλικία και τον έθαψαν στην έρημο όπου ασκήτευε. Μετά από χρόνια, ο πατήρ Ισίδωρος, ανακόμισε τα άγια λείψανα του και τα μετέφερε στην Πισιδία, όπου τα εναπόθεσε στο εκεί Μοναστήρι του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων