06/09/2022 06/09/2022 Την Ιερά Μητρόπολη Κορέας επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς ο οποίος από χθες πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Δημοκρατία της Κορέας. Ο Έλληνας Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορέας, Υπέρτιμο & Έξαρχο Ιαπωνίας, κ. Αμβρόσιο, στην έδρα της Μητρόπολης, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου. Ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε από τον Μητροπολίτη...
06 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:25
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2022 - 9:29

Την Ιερά Μητρόπολη Κορέας επισκέφθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Διαδώστε:
Την Ιερά Μητρόπολη Κορέας επισκέφθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Την Ιερά Μητρόπολη Κορέας επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς ο οποίος από χθες πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Δημοκρατία της Κορέας.

Ο Έλληνας Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορέας, Υπέρτιμο & Έξαρχο Ιαπωνίας, κ. Αμβρόσιο, στην έδρα της Μητρόπολης, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε από τον Μητροπολίτη για τα θέματα που αφορούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία Κορέας. Ακολούθως περιηγήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στο παρεκκλήσι Αγίου Μαξίμου του Γραικού, καθώς και στους χώρους του Μουσείου Ελληνορωμαϊκής Τέχνης όπου εκτίθενται 152 γύψινα εκμαγεία και της βιβλιοθήκης της Μητρόπολης όπου διασώζονται σπάνια πρωτότυπα ιερατικά βιβλία μεταφρασμένα σε διάφορες γλώσσες.

Ο κ. Χαρδαλιάς εξήρε το έργο της Μητρόπολης στην κορεατική κοινωνία και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιου, τον οποίο ευχαρίστησε για τη συνεισφορά του στην ισχυρή παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Ελληνισμού στην Κορέα με ανάπτυξη δράσεων όπως η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο λαό της Ουκρανίας και η ίδρυση εκδοτικού οίκου με ελληνικά συγγράμματα μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες, πρωτοβουλία η οποία συμβάλλει στη διατήρηση και τη διάδοση του ελληνικού στοιχείου ανά τον κόσμο, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Τέλος, κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στη Μητρόπολη Κορέας, αντιπροσωπεία Νοτιοκορεατών φοιτητών του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Hankuk University of Foreign Studies ανέγνωσε στην ελληνική γλώσσα ευχαριστήρια επιστολή για την προσφορά της Ελλάδας στον πόλεμο της Κορέας.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε κατά τις συναντήσεις η Πρέσβης της Ελλάδας στην Κορέα κ. Αικατερίνη Λούπα.

Πηγή φωτογραφιών: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων