14/11/2018 14/11/2018     Προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κ. Γενναδίου καταφθάνει σε λίγη ώρα στο διεθνές αεροδρόμιο της Βενετίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, προκειμένου, μαζί με τους Ομογάλακτους συνταξιώτες του στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, να επισκεφθεί την Έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης στη Βενετία από 14 μέχρι 18 Νοεμβρίου. Κατά...
14 Νοεμβρίου, 2018 - 17:49

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην Έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην Έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης

 

 

Προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κ. Γενναδίου καταφθάνει σε λίγη ώρα στο διεθνές αεροδρόμιο της Βενετίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, προκειμένου, μαζί με τους Ομογάλακτους συνταξιώτες του στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, να επισκεφθεί την Έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης στη Βενετία από 14 μέχρι 18 Νοεμβρίου.

Κατά την παραμονή του στην Βενετία ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Μπόλαρη και τον Πρόεδρο της Εποπτικής Επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου καθηγητή κ. Χρήστο Αραμπατζή, τον Ρωμαιοκαθολικό Πατριάρχη Βενετίας κ. Francesco Moraglia, καθώς και με τον Αρμένιο Αρχιεπίσκοπο Mons. Zekiyan.

Ο Παναγιώτατος θα προσκυνήσει επίσης Ορθόδοξες θαυματουργές εικόνες και Ιερά Λείψανα Αγίων της πρώτης χιλιετίας που φυλάσσονται σε Ναούς της Βενετίας,  καθώς και στον Ορθόδοξο Ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Μέστρε της Βενετίας, όπου θα τελεστεί Πανηγυρικός εσπερινός.

Σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος υποδέχθηκε τον Υπουργό κ. Μπόλαρη στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, στον οποίο παρουσίασε το έργο και την προσφορά της Μητροπόλεως στο κέντρο του Ρωμαιοκαθολικισμού, όπως αναγεννήθηκε η Ελληνική Ορθοδοξία.

Αποκορύφωμα της Πατριαρχικής Επισκέψεως θα αποτελέσει την 17η Νοεμβρίου η  Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον ιστορικό και Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων Βενετίας,  επί τη Ονομαστική εορτή του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Γενναδίου, κατά την οποία προβλέπεται ότι θα συμμετάσχει πλειάδα εκκλησιαστικών, πολιτικών, διπλωματικών και στρατιωτικών Αρχών, καθώς και Ορθοδόξων από την Ελληνική Κοινότητα Βενετίας, την Πάδοβα και τις γύρω περιοχές.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων